PL revine pe scena politică. Mihai Ghimpu: „Dacă nu participi la locale, n-ai ce căuta la parlamentare”

22 septembrie 2022, 09:37 Politică 63
Mihai Ghimpu.  Sursa: alegeri.md

Invitat în cadrul emisiunii Rezoomat de la postul RLIVE, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că formațiunea sa revine pe scena politică din R. Moldova. Ghimpu a declarat că partidul se pregătește intensiv de alegerile locale generale, dar totodată vor avea și un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

„Dacă nu participi la locale, n-ai ce căuta la parlamentare. Fiecare partid își verifică forțele la alegerile locale, aici e vorba de candidații la funcția de primar, consilier. Sigur vom avea un candidat pentru Primăria Chișinău. Noi 10 ani am apărat capitala de partidele pro-ruse. După ce au început a bate în PL, a câștigat primăria Chișinău un partid iubit de Putin. Noi nu vrem la alegerile următoare să se întâmple la fel. Toate lucrurile încep de la capitală”, a menționat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii.

În același timp Ghimpu a fost rezervat și nu a dorit să divulge numele candidatului la funcția de primar, argumentând că încă este prematur să dea un răspuns.

Mai mult, Mihai Ghimpu a lăudat-o pe președinta Maia Sandu pentru că nu a mers în Rusia să negocieze un preț mai mic la gaz, dând de înțeles că pentru a avea un preț mai bun la gazele naturale nu este neapărat nevoie să mergi și să te pui în genunchi, așa cum a făcut-o anterior fostele guvernări.

„Am avut prețuri bune că a stat în genunсhi Dodon și ceilalți? În comparație cu alte țări (referindu-se la țările baltice) noi am avut prețuri mai mari”.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media