PL revine pe scena politică. Mihai Ghimpu: „Dacă nu participi la locale, n-ai ce căuta la parlamentare”

22 septembrie 2022, 09:37 Politică 69
Mihai Ghimpu.  Sursa: alegeri.md

Invitat în cadrul emisiunii Rezoomat de la postul RLIVE, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că formațiunea sa revine pe scena politică din R. Moldova. Ghimpu a declarat că partidul se pregătește intensiv de alegerile locale generale, dar totodată vor avea și un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

„Dacă nu participi la locale, n-ai ce căuta la parlamentare. Fiecare partid își verifică forțele la alegerile locale, aici e vorba de candidații la funcția de primar, consilier. Sigur vom avea un candidat pentru Primăria Chișinău. Noi 10 ani am apărat capitala de partidele pro-ruse. După ce au început a bate în PL, a câștigat primăria Chișinău un partid iubit de Putin. Noi nu vrem la alegerile următoare să se întâmple la fel. Toate lucrurile încep de la capitală”, a menționat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii.

În același timp Ghimpu a fost rezervat și nu a dorit să divulge numele candidatului la funcția de primar, argumentând că încă este prematur să dea un răspuns.

Mai mult, Mihai Ghimpu a lăudat-o pe președinta Maia Sandu pentru că nu a mers în Rusia să negocieze un preț mai mic la gaz, dând de înțeles că pentru a avea un preț mai bun la gazele naturale nu este neapărat nevoie să mergi și să te pui în genunchi, așa cum a făcut-o anterior fostele guvernări.

„Am avut prețuri bune că a stat în genunсhi Dodon și ceilalți? În comparație cu alte țări (referindu-se la țările baltice) noi am avut prețuri mai mari”.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media