ULTIMA ORĂ/ Un bărbat a murit în izolator, la o zi după ce a fost reținut pentru trafic de droguri. Ce spune Poliția

23 septembrie 2022, 12:22 Societate 101
închisoare, penitenciar, gratii.  Sursa: tv8.md

Unul dintre cei doi bărbați reținuți joi pentru trafic de droguri, a decedat în izolator. Inspectoratul General al Poliției anunță că bărbatul de 40 de ani a murit în dimineața zilei de vineri, la ora 4:30, în izolatorul de detenție al Direcției de Poliție Chișinău.

Poliția precizează că acesta era deținut în celulă de unul singur, după ce a trecut controlul de rigoare, inclusiv un control medical.

Gardienii au observat pe camerele de supraveghere video că acesta nu se simte bine și au intrat în celulă și au chemat imediat asistentul medical. Ultimul a solicitat de două ori intervenția urgentă a ambulanței.

La sosire, medicii au constatat decesul bărbatului.

Acum, urmează ca medicul legist să prezinte concluziile despre cauzele decesului.

Potrivit polițiștilor izolatorului de detenție preventivă, bărbatul a beneficiat de alimentație și de plimbare la aer liber. Totodată, aceștia au comunicat și faptul că bărbatul avea o stare fizică și psihică caracteristică întreruperii consumului de droguri (acesta era la evidența medicului narcolog, întrucât era consumator de opiacee).

Acesta fiind monitorizat intensiv, în prima jumătate a zilei precedente decesului, a mai fost solicitată intervenția Serviciului de Urgență 112.

Ulterior, după miezul nopții, cu el au vorbit polițiștii și asistentul medical, însă deținutul nu a reclamat acuze medicale.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal de către Procuratura Municipiului Chișinău, astfel încât odată cu formularea constatărilor medicului legist în privința bărbatului decedat, urmează ca să fie audiați martorii, rudele acestuia și alte persoane. Urmărirea penală în dosarul anunțat joi în cazul heroinei de circa 300.000 lei, continuă, iar publicul va fi informat despre evoluțiile pe dosar. Bărbatul de 40 de ani a fost reținut joi, 22 septembrie, împreună cu un tânăr de 24 de ani, fiind bănuiți de vânzarea heroinei. În urma perchezițiilor, la cei doi suspecți a fost depistată o cantitate de heroină care pe piața neagră valorează aproximativ 300.000 lei.

Bărbatul de 42 de ani a mai fost trimis în judecată într-u dosar penal privind păstrarea de droguri.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media