Igor Dodon, supărat pe socialiști că nu protestează cu Șor: „Luați PMAN, puneți vreo 300 de corturi, ce, socialiștii nu au așa capacități? Ei au 20 de președinți de raion, 200 și ceva de primari, 20 și ceva de deputați”

5 octombrie 2022, 12:42 Politică 292
Igor Dodon.  Sursa: Replica Media

Fostul lider PSRM, Igor Dodon se arată nemulțumit de colegii săi care nu ies în stradă să protesteze alături de cei de la Partidul Șor. Igor Dodon spune că nu este vorba despre un protest alături de Șor, dar împotriva „dușmanului comun - PAS, care distruge țara”, a opinat Dodon. Fostul șef al statului mai spune că ar merge cu siguranță în piață, însă nu poate pentru că se află în arest la domiciliu. În schimb, îi sfătuiește pe socialiști să se alăture protestului cu un orășel de corturi separat, așa cum a făcut el în 2015.

Declarațiile au fost făcute la postul de televiziune „Primul în Moldova” care recent ar fi trecut în administrarea lui Șor, lucru confirmat de Igor Dodon care a precizat că nu vrea să intre în detalii la acest capitol.

Fostul lider al socialiștilor se arată deranjat că PSRM nu se află în prima linie a protestului și îi sfătuie să facă așa cum a făcut el în 2015.

„În PMAN, protesta Năstase, pro-român ș.a.m.d., noi aveam vectori geopolitici total diferit, dar pe 16 septembrie seara am pus pe ploaia un orășel în fata Parlamentului unde am stat până în august, aproape un an. Am protestat împreună. Năstase nu mi-i prieten, cu atât mai mult Șor care m-a bătut și bombardat la alegeri. Șor împreună cu Plahotniuc au făcut o echipă comună împotriva socialiștilor la alegerile parlamentare din 2019, vă aduceți aminte acele conferințe de presă împotriva lui Dodon. Asta a fost și cred că acest proiect (Partidu Șor n.aut,) a fost lansat ca să ia voturi de la socialiști și le-a reușit. De asta și Șor, și Năstase atunci nu-mi erau prieteni. Dar în 2016 am protesat împreună. Aveam orășele de corturi diferite cu Năstase, Usatîi, dar ieșeam la manifestațiile mari împreună și a dat rezultate”, a declarat Dodon.

Președintele de onoare al PSRM nu înțelege de ce colegii săi nu ies în piață și chiar dacă „Șor nu-i este prieten”, majoritatea din cei care ies în stradă, l-au votat la alegerile prezidențiale. Amintim că Igor Dodon și soția sa au fost invitații lui Ilan Șor la nunta sa cu cântăreața rusă Jasmin în 2010, iar omul de afaceri fugar în Israel a vorbit de mai multe ori că l-a finanțat pe Dodon în campaniile electorale.

„Acum, Șor cu siguranță nu mi-i prieten, știu că se spune că acum televiziunile sunt ale lui, nu vom intra în detalii, nu vă supărați, dar el nu mi-i prieten și nu-mi poate fi pentru că am opinia mea despre ce a făcut în ultimii ani, dar acum avem un dușman comun: PAS care distruge țara. Și să spui că nu ieșim la protestul Șor, nu este corect. Sunt sigur că în piață, săptămânile trecute, dar și cele viitoare au fost și vor fi mulți oameni care m-au votat, sunt sigur că acolo, majoritatea este cea care a votat pentru noi. Acești oameni mă întreabă pe rețelele sociale: Igor Nicolaevici ce se întâmplă, de ce nu ieșiți. Iar eu le spun, vedeți, eu sunt în arest la domiciliu, dar socialiștii? Nu pot răspunde la această întrebare. Sper că ei au un plan, dar eu nu-l văd. Dacă aș fi fost în libertate, eram în Piață, iată să răspund direct”, a mai spus Igor Dodon.

Fostul șef al statului spune că la proteste nu trebuie de ieșit de dragul lui Ilan Șor și spune că socialiștii au capacități suficiente să organizeze un orășel propriu de corturi.

„Ce aș face eu dacă aș conduce PSRM? Aș face un orășel de corturi undeva pe aproape, așa cum am făcut în 2015. Luați PMAN puneți vreo 300 de corturi, ce, nu au socialiștii așa capacități? Ei au 20 de președinție de raion, 200 și ceva de primari, 20 și ceva de deputați. Faceți un grafic, fiecare președinte de raion să pună câte un cort, 2, 5, fiecare primar și credeți-mă, așa ar fi corect. Atunci oamenii ar vedea și vor spune că da, merge lupta politică, suntem pentru cercetarea furtului miliardului, trebuie să ne lămurim, este sau nu Șor, dar noi suntem împotriva actualei puteri, iată așa trebuie de făcut”, susține președintele de onoare al PSRM.

De asemenea, Igor Dodon este nemulțumit de activitatea Parlamentară a colegilor săi care poate fi „mai activă” și declară că nu poate fi loc de dialog cu cei de la PAS.

„Trebuie de avut o poziție foarte clară, de a merge în luptă și a apăra poziția ta și a alegătorilor, altfel ei nu vor înțelege. Să te mângâi că ai ratinguri mari, hai așa, azi le ai, mâine nu le mai ai. Vreau să amintesc colegilor cum noi aceste ratinguri le adunam deoarece eram partidul luptelor, am organizat sute de proteste, eram în prima linie în orice situație, orice se întâmpla rău, eram primii, conferințe, proteste, flash-mob. Vreau ca ei să nu vadă asta ca o critică, mă doare inima pentru PSRM, pentru că eu l-am creat de la 0, am preluat acest partid când ratingul era 0, iar faptul că a ajuns în frunte este meritul echipei, iar pentru mine e foarte important. Să nu să se supere, sper că au un plan de care eu nu știu. Cine știe, poate în această duminică, dau pe viitor vom vedea acel orășel de corturi, vom vedea”, a încheiat Dodon.

Fostul șef al statului pledează pentru unirea partidelor de stânga indiferent de numele său și pentru organizarea de alegeri anticipate în toamnă. Igor Dodon a făcut prognoze electorale și nu a ratat ocazia să-l ia în derâdere pe fostul său coleg Ion Ceban, primarul capitalei

„Dacă vom reuși să facem în primăvară anticipate, în Parlament vor fi socialiștii, Șor și PAS, nimeni mai mulți. Nici MAN-ul lui Ceban nu va intra pentru că el de două ori a ieșit că iată face partid și nu s-a întâmplat nimic. Ivan Vasilievici, iată se uită lumea, credeam că sunteți mult mai bine pregătit din punct de vedere politic. Nu poți să spui că faci ceva și după asta nimic. Ai bronat o denumire de partid și nimic, trebuie să fie ceva mișcare. Dacă sunt alegeri, iată cine va trece.

Dacă alegeri peste 3 ani, adică nu reușim în primăvară, atunci alegerile vor avea loc în 2025, eu nu sunt sigur că Moldova va mai fi până atunci, nu-s sigur cu ceea ce se întâmplă, plus ce se întâmplă în regiune, avem o șansă mare să reintegrăm țara și să fim mai puternici. Dar peste trei ani vor fi cu totul alte partide, o să apară noi jucători”, a mai spus fostul șef al statului.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media