Prim-ministra Natalia Gavrilița: „Cred că este mai clar ca oricând: prețul pentru libertate și pentru dreptul de a ne alege singuri calea și direcția este unul enorm”

23 noiembrie 2022, 16:39 Politică 641
Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra Natalia Gavrilița a transmis într-un mesaj pe rețelele de socializare a declarat că în prezent specialiștii Moldelectrica lucrează pentru a remedia situația și pentru a reconecta la energia electrică întreaga țară. Șefa Executivului, de asemenea, a adăugat că suntem solidari pe deplin cu Ucraina și a transmis condoleanțe tuturor celor care astăzi au pierdut ființe dragi din cauza rachetelor rusești.

„Chiar în aceste clipe, mai multe orașe din Ucraina sunt lovite de barajul de rachete care distruge case, drumuri, vieți de oameni. În Moldova, aceasta a dus la o deconectare avariată a sistemului electroenergetic, în urma căreia, practic, majoritatea localităților din țară au rămas fără lumină. Bineînțeles, acest lucru periclitează funcționarea normală a instituțiilor de învățământ, a spitalelor, a fabricilor, companiilor producătoare, dar și viața cotidiană a oamenilor.

Specialiștii Moldelectrica lucrează pentru a remedia situația și pentru a reconecta la energia electrică întreaga țară. În aceste momente vă îndemn să fim uniți și solidari, ca să trecem și peste această nouă încercare. Cred că este mai clar ca oricând: prețul pentru libertate și pentru dreptul de a ne alege singuri calea și direcția este unul enorm. Suntem solidari pe deplin cu Ucraina. Transmit sincere condoleanțe tuturor celor care astăzi au pierdut ființe dragi din cauza rachetelor rusești”, a transmis Natalia Gavrilița.

Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete. În urma acestora, în toată R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică, deja a doua oară. Potrivit ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

O asemenea situație a avut loc la 15 noiembrie - urmare a bombardamentelor Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media