Petru Merineanu, cumnatul și complicele fostului șef de stat Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu

27 septembrie 2022, 16:50 Justiție 96
Petru Merineanu.  Sursa: Petru Merineanu/ Facebook

Petru Merineanu, cumnatul și complicele ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor rămâne în arest la domiciliu. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 27 septembrie, de magistrații Judecătoriei Chişinău, care au respins recursul avocaților lui Petru Merineanu privind revocarea măsurii preventive arestul la domiciliu în privința acestuia.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurorul general interimar Dumitru Robu.

Tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău a prelungit cu încă 10 zile mandatul de arest la domiciliu al ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Astfel, fostul șef de stat va rămâne în arest la domiciliu până pe 21 octombrie.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat marți recursurile avocaților și a procurorilor pe marginea încheierii Judecătoriei Ciocana privind prelungirea cu 20 zile a arestului la domiciliu in privința acestuia.

Petru Merineanu, cumnatul și complicele ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor, a fost eliberat la 9 septembrie, din Penitenciarul 13 și plasat în arest la domiciliu de către magistraţi.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Iar la 26 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. În aceeași zi, Instanța a decis plasarea în arest în penitenciarul nr. 13 a lui Petru Merineanu.

La 21 iunie, a fost dispusă măsura cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu.

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media