VIDEO/ Cel puţin 174 de oameni au murit în timpul unei revolte la un meci de fotbal, în Indonezia

2 octombrie 2022, 11:01 Externe 71
Revoltă la un meci de fotbal din Indonezia.  Sursa: AFP

Cel puțin 174 de persoane au murit, iar alte 180 au fost rănite în timpul unei revolte la un meci de fotbal din Indonezia. Mii de suporteri furiosi au invadat sâmbătă seara terenul de fotbal, din provincia Java de Este, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene pentru a dispersa oamenii,au declarat duminică poliţia şi oficiali din domeniul sanitar, scrie Reuters.

Poliţia, care a calificat evenimentul drept revoltă, a încercat să-i forțeze pe suporteri care au invadat stadionul Kanjuruhan din orașul Malang să se întoarcă în tribune, după ce gazdele Arema Malang au pierdut cu un scor de 3-2 în faţa clubului rival Persebaya Surabaya, a declarat şeful poliţiei provinciale Nico Afinta.

Polițiștii, în încărcarea de a controla situația, au pulverizat gaze lacrimogene după ce doi poliţişti au murit. Acest lucru a declanșat panică, învălmășeală și cazuri de sufocare, a declarat șeful poliției din Java de Est, Nico Afinta.

„Devenise anarhic. Au început să atace ofițerii, au avariat mașini”, a spus șeful poliției într-o conferinţă de presă , adăugând că învălmășeala s-a produs când fanii au fugit spre o poartă de ieșire.

„Regretăm şi deplângem tragedia. (...) Am sugerast ca la meci să fie prezenţi doar fanii Arema” având în vedere rivalitatea acerbă dintre cele două cluburi din prima ligă a ţării, a mai spus el.

Directorul unui spital din zonă care tratează pacienții a declarat pentru Metro TV că unele dintre victime au suferit leziuni cerebrale și că printre morți se numără și un copil de cinci ani.

Președintele indonezian Joko Widodo a declarat că autoritățile trebuie să evalueze temeinic securitatea la meciuri, adăugând că speră că aceasta va fi „ultima tragedie fotbalistică din țară”.

Liderul indonezian a ordonat Asociației de Fotbal din Indonezia să suspende toate meciurile din prima ligă indoneziană BRI Liga 1 până la finalizarea unei investigații.

Rivalităţile dintre suporterii echipelor de fotbal provoacă adesea dezastre în Indonezia.


FIFA a cerut un raport despre incident de la asociația de fotbal PSSI din Indonezia, iar o echipă PSSI a fost trimisă la Malang pentru a investiga, a declarat reporterilor secretarul general al PSSI, Yunus Nusi.

Comisia pentru drepturile omului din Indonezia intenționează, de asemenea, să investigheze securitatea la sol, inclusiv utilizarea gazelor lacrimogene, a declarat comisarul său pentru Reuters.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media