VIDEO/ Vladimir Bolea, măsuri noi pentru sprijinul agricultorilor: „Rata dobânzii la unele credite investiționale se reduce cu 8,5%”

13 septembrie 2022, 15:47 Agricultură 99
Vladimir Bolea, deputat PAS.  Sursa: Replica Media

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat un nou set de măsuri pentru sprijinul agricultorilor. Astfel, potrivit ministrului, rata dobânzii pentru unele credite investiționale va fi micșorată cu 8,5%.

„Urmare a unei serii de ședințe tematice, cu reprezentanții instituțiilor de profil, privind examinarea cerințelor de reclasificare a condițiilor de creditare în agricultură, pe 19 august curent, Consiliul de Supraveghere a Oficiului de gestionare a programelor de asistență externă a luat decizia de diminuare, pentru o perioadă de 6 luni, cu 8,5 puncte a ratelor de creditare/recreditare anuale flotante pentru lei moldovenești. Această decizie este valabilă pentru Proiectele IFAD, Livada Moldovei, acolo unde agricultorii din Republica Moldova se îndatorează”, a explicat Vladimir Bolea.

O altă măsură este derogarea de la Codul Fiscal. După discuțiile avute cu Ministerul Finanțelor s-a decis ca acest subiect să fie pus la vot la următoare ședință a CSE. Astfel, termenul achitării impozitelor pe bunurile imobiliare de către persoanele fizice și juridice este de 25 noiembrie curent.

Amintim că ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea a anunțat că împreună cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, vor merge pe data de 11 octombrie într-o vizită de lucru în Egipt.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media