„A fost previzibil”: Reacția lui Dumitru Robu, după ce CSP i-a refuzat desemnarea în funcția de procuror-șef adjunct la PG și la PCCOCS

1 noiembrie 2022, 13:31 Justiție 679
Dumitru Robu.  Sursa: Replica Media

Fostul procuror general interimar Dumitru Robu, respins de Consiliul Superior al Procurorilor atât la funcția de procuror-șef adjunct la PG, cât și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, susține decizia plenului CSP a fost una „previzibilă”.

„Cu părere de rău, la moment, nu voi reacționa și nu voi comenta decizia CSP-lui. Pentru mine, personal, a fost previzibil”, a declarat într-un scurt comentariu Dumitru Robu pentru Replica Media.

Amintim că, după tentativa eșuată de a fi numit procuror general adjunct la Procuratura Generală, Dumitru Robu a pierdut și șansa de a fi numit șef adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Consiliul Superior al Procurorilor a respins în ședința de astăzi candidatura acestuia ce a fost înaintată de procurorul general interimar Ion Munteanu.

Mandatul procurorului general interimar Dumitru Robu a expirat miercuri, 5 octombrie 2022 - exact la un an atunci când CSP la desemnat pe Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, iar la câteva ore președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire al acestuia.

În tot acest an de procuror-șef interimar, Dumitru Robu s-a prezentat de mai multe ori în plenul Parlamentului pentru a solicita ridicarea imunității a deputaților Ilan Șor, Marina Tauber și a socialistului Radu Mudreac. De asemenea, Robu a emis solicitări către Consiliul Superior al Magistraturii privind pornirea urmăririi penale și efectuarea percheziției în privința mai multor judecători, majoritatea fiind bănuiți de îmbogățire ilicită. Totuși, niciun dosar nu a avut o finalitate.

Dumitru Robu a mai exercitat interimatul funcției de procuror general. Acum doi ani, candidatura lui Robu la funcţia de procuror general interimar a fost înaintată către Parlament, cu voturile deputaţilor din alianţa de atunci PSRM - ACUM, precum şi a opoziţiei democrate. Dumitru Robu a devenit cunoscut publicului după ce s-a aflat că gestionează dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi fostul primar Dorin Chirtoacă, Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul şef al Direcţiei transport, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco şi administratorii a trei firme de parking.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media