Președinta Maia Sandu condamnă ferm atacurile rusești asupra Ucrainei de astăzi, cele mai intense de la începutul războiului

15 noiembrie 2022, 19:10 Politică 205
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacurile cu rachete ale rușilor asupra sistemului energetic al Ucrainei, considerate cele mai masive de la începutul războiului din țara vecină. Șefa statului a amintit că bombardamentele au provocat deconectarea unei linii de electricitate a Republicii Moldova și a lăsat în beznă un număr mare de cetățeni.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația.

Războiul trebuie oprit”, a spus Maia Sandu.

Amintim că în seara de marți, 15 noiembrie, în mai multe localități din țară s-a deconectat curentul electric. Oamenii au raportat deconectări la Rîșcani, Ungheni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Comrat, Ceadîr-Lunga și alte raioane.

La mai bine de o oră, livrarea de energie electrică a fost restabilită majoritatea localităților din țară. Viceprim-ministrul Andrei Spînu a spus că întreruperile au fost cauzate de bombardamentele rusești asupra sistemului energetic al Ucrainei și a avertizat că riscul de noi deconectări rămâne înalt.

Marți forțele armate ruse au atacat din nou cu rachete Kievul și alte orașe mari din Ucraina. Explozii s-au auzit în regiunile Kiev, Cernihiv, Vinnița, Poltava, Jîtomir, Cerkasî și Hmelnițk.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media