Doi moldoveni au încercat să iasă din țară cu permise de conducere falsificate

15 noiembrie 2022, 08:51 Societate 119
Poliția de Frontieră (IGPF).  Sursa: border.gov.md

Doi conaționali au fost documentați de către polițiștii de frontieră după ce s-au legitimat în calitate de șoferi cu permise de conducere false. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Tudora, ambele fiind pe direcția ieșire din țară.

Într-un caz este documentat un locuitor din raionul Fălești, care s-a prezentat în Sculeni la volanul unui Lexus.

Printre documentele de călătorie, polițiștii de frontieră au supus verificării și permisul de conducere. Un act care ar fi fost emis de către autoritățile Federației Ruse. Din cercetările realizate în comun cu ofițerul FRONTEX a fost stabilit că permisul este falsificat. La cele depistate, persoana a declarat că l-ar fi obținut conform procedurilor legale în Rusia, după ce și-a pierdut documentul original.

Cel de-a doilea conațional cercetat este din raionul Slobozia. La linia de control s-a apropiat la volanul unui Volkswagen Passat. A prezentat toate documentele necesare pentru mijlocul de transport, inclusiv și un permis de conducere ucrainean. La verificarea amănunțită a permisului, polițiștii de frontieră din Tudora au constatat că este contrafăcut. În declarații conaționalul a susținut că l-a perfectat pe căi legale și nu poate explica cele depistate.

În fapt, permisele au fost ridicate și urmează transmiterea acestora în laboratorul de expertiză judiciară al IGPF. În dependență de rezultate vor fi continuate cercetările şi luate măsurile ce se impun.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media