Președintele Consiliului European, după vizita în Ucraina: „Nu există cuvinte pentru a explica ceea ce simt”; „Rusia trebuie să fie pedepsită”

20 aprilie 2022, 21:53 Ucraina 134
Charles Michel și Vladimir Zelenskiy.  Sursa: Captură de ecran
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că „nu există cuvinte” pentru a explica ce simte după ce a vizitat miercuri Ucraina, menționând că Rusia „trebuie să fie pedepsită” pentru acțiunile pe care le desfășoară în țara vecină.

„Nu există cuvinte pentru a explica ceea ce simt, nu ca președinte al Consiliului European, ci ca tată, ca ființă umană. Sunt atrocități. Sunt crime de război. Trebuie pedepsiți și vor fi pedepsiți. Ei trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut, acolo și în multe alte orașe și alte locații din Ucraina”, a spus Michel într-o conferință de presă la Kiev, scrie CNN.

Vorbind alături de președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, Michel menționat că tot astăzi a vizitat orașul Borodianka, unde au fost descoperite gropi comune pline cu sute de civili uciși în urma retragerii forțelor ruse din regiunea Kiev.

Michel a spus că Uniunea Europeană susține victoria Ucrainei împotriva Rusiei și va face tot posibilul pentru a sprijini Ucraina.

„În acest moment, ca și dumneavoastră, mă gândesc la oamenii din Donbas, din Mariupol, din alte orașe, care luptă pentru viața lor. Care luptă pentru suveranitatea Ucrainei”, a spus Michel.

„De aceea vom folosi toate instrumentele posibile” adăugând că Uniunea Europeană lucrează îndeaproape cu organizații internaționale precum Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială pentru a se asigura că Ucraina poate obține fondurile de care are nevoie pentru a plăti cheltuielile sociale pe termen scurt, mediu și lung.

„De asemenea, este foarte important, să fie început cât mai curând posibil programul de reconstrucție a țării”, a spus el.Charles Michel a efectuat o vizită, miercuri, 20 aprilie, la Kiev într-un moment în care Ucraina se confruntă cu o nouă ofensivă de amploare a Rusiei în estul ţării.

„La Kiev astăzi, în inima Europei libere şi democratice”, a transmis Charles Michel pe Twitter, într-un mesaj însoţit de o fotografie înfăţişându-l pe peronul gării din capitala ucraineană.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media