SUA, Marea Britanie, Canada și alte state au părăsit ședința G20 în timp ce vorbea delegația Rusiei

21 aprilie 2022, 08:35 Externe 223
G20.  Sursa: Profimedia Images

Delegațiile de finanțe ale mai multor state din grupul G20, care s-au reunit miercuri la Washington, au părăsit ședința, ca protest la participarea Rusiei, potrivit Reuters.

Oficialii britanici din finanțe au părăsit reuniunea G20, inclusiv guvernatorul Băncii Centrale, Andrew Bailey, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de finanțe de la Londra.

„Alături de aliații noștri SUA și Canada, reprezentanții din Marea Britanie au părăsit ședința G20 în timp ce vorbeau delegații ruși”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Vom continua să lucrăm cu aliații noștri pentru a condamna în cei mai duri termeni războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei și să continuăm mai ferm în coordonarea internațională pentru a pedepsi Rusia”, a adăugat sursa citată.

Ministrul de finanţe al Canadei, Chrystia Freeland, a relatat și ea că a ieşit din reuniunea plenară a celor mai mari economii ale lumii.

„Reuniunile de săptămâna aceasta de la Washington au ca subiect sprijinul pentru economia mondială, iar invazia ilegală a Rusiei în Ucraina este o ameninţare gravă pentru economia globală", a scris ea pe Twitter, adăugând că Rusia nu ar trebui să participe la lucrările G20, conform Agerpres.

Freeland a avertizat că „democraţiile din întreaga lume nu vor asista pasiv la agresiunea şi crimele de război continue ale Rusiei". „Astăzi, Canada şi mai mulţi dintre partenerii noştri democraţi au părăsit plenara G20 când Rusia a încercat să intervină", a spus şefa finanţelor de la Ottawa, care este şi vicepremier al guvernului canadian.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media