VIDEO/ Cocaină de 1 milion de lei, ascunsă într-un televizor transmis din Spania. Un tânăr de 24 de ani, încătușat

18 mai 2022, 10:17 Societate 225
Cocaină, dosită într-un televizor.  Sursa: PCCOCS

Un tânăr de 24 de ani a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Poliției, după ce a fost prins cu cocaină în valoare de aproape 1 milion de lei, ascunsă într-un televizor pe care îl primise din Spania. Tânărul ar avea legătură cu cele nouă persoane reținute pe 18 martie anul curent pentru trafic de droguri.

Potrivit PCCOCS, bărbatul a fost prins în timp ce transporta spre casă un colet primit din Spania, în care erau camuflate droguri.

Purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a precizat că suspectului i se incriminează infracțiunea de trafic de droguri. Oamenii legii suspectează că anume la tânărul reținut se adunau cantitățile de droguri, care erau distribuite curierilor din țară.

Luat la întrebări de procurori, bărbatul a declarat inițial că transporta un televizor în interiorul coletului. Însă, în urma verificărilor, oamenii legii au depistat în interiorul televizorului o cantitate de circa 300 grame de cocaină, care pe piața neagră ar valora aproape un milion de lei.

Suplimentar, în cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliul acestuia din Chișinău, au fost ridicate 1 000 pachețele sigilante pentru comercializarea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, două telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii, precum și marijuana (depistată inclusiv în ascunzișurile din Chișinău, în care a fost amplasată în scopul comercializării).

În fapt, bărbatul a fost reținut urmare a altei rețineri anunțate în data de 18 martie 2022.

Atunci, forțele de ordine au reținut alți nouă membri ai grupului criminal organizat care au pus pe roate un „magazin online” de droguri, în care bărbatul avea rol de curier și depozitar.

În cadrul acelui episod, autoritatea de investigație anunțase o captură de droguri, de diferite tipuri, în sumă de 700.000 lei. Ulterior reținerii acestuia, procurorii PCCOCS au solicitat și obținut aplicarea arestului preventiv în privința bănuitului, pentru 30 de zile, timp în care acestuia îi vor fi garantate drepturile procedurale, inclusiv prezumția nevinovăției.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media