Un colonel rus a comentat în direct situația din Ucraina: „Noi suntem complet izolați, ucrainenii sunt pregătiți să lupte până la ultimul om”

17 mai 2022, 12:06 Ucraina 913
Mihail Hodarionok.  Sursa: Captură de ecran

Colonelul rus în rezervă Mihail Hodarionok a oferit o evaluare sumbră asupra situației militare a Rusiei în direct la postul de televiziune Rusia 1, afirmând că țara este complet izolată pe plan geopolitic și că Ucraina este pregătită să lupte „până la ultimul om”, relatează Hotnews.

Hodarionok, invitat la televiziunile rusești în calitate de expert pe probleme de apărare, începe prin a avertiza că rușii nu ar trebui să se „tranchilizeze” cu informații, respingând relatările din mass-media rusă privind o prăbușire psihologică și de moral iminentă a forțelor armate ucrainene.

„Toate aceste lucruri, sunt, ca să mă exprim cu blândețe, false”, subliniază el.

Vorbind despre ajutorul masiv acordat de Occident Ucrainei el afirmă că „trebuie să ținem cont în calculele noastre operaționale și strategice că situația în această privință se va înrăutăți” și că ucrainenii sunt pregătiți să mobilizeze un milion de persoane, odată sosit armamentul necesar.

Hodorianok mai afirmă că în mintea politologilor ruși este înrădăcinată ideea că militarii angajați pe bază de contract sunt soldați profesioniști dar că acest lucru este „departe de realitate” și că mai importante sunt instruirea lor și disponibilitatea de a „vărsa sânge pentru patria mamă”, lucru care poate fi văzut în cazul forțelor armate ucrainene.

„O armată de recruți poate fi de asemenea foarte profesionistă”, subliniază el, vorbind despre „dorința de a proteja patria, în sensul în care există în Ucraina, există cu adevărat acolo, ei intenționează să lupte până la ultimul om”.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media