Ambasadorul Rusiei la Washington se plânge că SUA le-a închis conturile: „În esență, ambasada este blocată”

24 aprilie 2022, 15:58 Rusia 183
Anatoli Antonov.  Sursa: nationalinterest.org

Funcționarea Ambasadei Rusiei la Washington este blocată, cu conturile bancare închise și funcționari care primesc amenințări, potrivit ambasadorului Anatoli Antonov, citat de agenția rusă de știri RIA, scrie REUTERS.

„În esență, ambasada este blocată de entitți ale guvernului SUA. Conturile consulatelor noastre din Houston și New York au fost închise de Bank of America”, a declarat ambasadorul Antonov, potrivit RIA.

„Primim amenințări telefonice și scrisori de amenințare acasă... La un moment dat, chiar și ieșirea din ambasadă era blocată”, a mai spus el.

Rusia și Statele Unite se află într-o dispută privind dimensiunile și funcționarea ambasadelor lor începută cu mult înainte ca Vladimir Putin să declanșeze ceea ce numește „operațiune militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie, notează Reuters.

După începerea războiului, ambasadele ruse din Europa au fost puse sub presiune și peste 300 de funcționari ruși au fost expulzați din capitalele europene, declanșând măsuri similare din partea Moscovei.

Recent, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, se plângea că a este ignorat de oficialii de la Washington de când a început invazia rusă în Ucraina și că nu a mai vorbit nici cu președintele rus Vladimir Putin de câțiva ani, relatează Business Insider.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media