FOTO/ Condiții insalubre și lipsa medicamentelor: Batalionul Azov publică imagini cu soldații răniți care apără oțelăria Azovstal - ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni

11 mai 2022, 09:40 Ucraina 906
photo_2022-05-11_09-20-03.jpg.  Sursa: Replica Media

Armata rusă bombardează încontinuu fostul combinat metalurgic Azovstal pentru a distruge și ultima rezistență ucraineană din Mariupol. Soldații răniți care apără uzina de săptămâni întregi supraviețuiesc în condiții insalubre și fără medicamente. Regimentul Azov publică o serie de fotografii cu soldați răniți care se află în tunelurile din oțelăria Azovstal - ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni.

„Toată lumea civilizată trebuie să vadă condiţiile în care se află apărătorii răniţi, mutilaţi ai lui Mariupol şi să acţioneze! În condiţii complet insalubre cu răni deschise bandajate cu resturi de bandaj nesterile, fără medicamentele necesare şi chiar alimente”, se arată în mesajul Batalionului Azov.

Armata s-a adresat la ONU și Crucea Roșie cu o cerere de „a-și arăta umanitatea și de a confirma principiile pe baza cărora au fost creați” și de a salva răniții care nu mai participă la ostilități.

„Miliștii pe care îi vedeți în fotografii și alte sute la uzina Azovstal, cu răni grave, cu prețul propriei sănătăți, au apărat Ucraina și întreaga lume civilizată”, se mai arată în mesaj.

Regimentul a cerut, din nou, evacuarea imediată a soldaților răniți în teritoriile controlate de Ucraina, unde li se va acorda asistență și îngrijire corespunzătoare.


Apărătorii lui Mariupol au făcut apel în repetate rânduri autoritățile să le aplice procedura de extracție. Procedura de „extracție” (exfiltrare sau extracție) presupune deplasarea personalului de pe teritoriul aflat sub controlul inamicului și livrarea într-o zonă sigură.

În special, comandantul Brigăzii 36 Marine Separate a Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Serghei Volin, a cerut evacuarea militarilor ucraineni din uzina Azovstal. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a subliniat că mediatori și state influente au fost implicate în salvarea armatei ucrainene, care sunt protejate la oțelăria din Mariupol.

Câteva sute de civili au fost evacuați de pe teritoriul Azovstal, iar pe teritoriul uzinei mai rămân aproximativ o sută de oameni, potrivit lui Petr Andriușenko, consilier al primarului din Mariupol. De asemenea, mai există soldați răniți cărora nu li se pot asigura îngrijirile medicale necesare.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media