FOTO/ Zeci de mii de euro și circa jumătate de milion de lei. Ce au găsit procurorii în casa lui Igor Dodon, în urma perchezițiilor

24 mai 2022, 15:09 Societate 2043
Casa familiei Dodon.  Sursa: Replica Media

Circa jumătate de milion de lei, dar și zeci de mii de euro, ar fi fost găsite de procurori, până la această oră, în cadrul acțiunilor de urmărire penală care se desfășoară în privința fostului președinte al R.Moldova, Igor Dodon, notează deschide.md.

Potrivit sursei, în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au dat peste mai multe bunuri de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”. Tot acolo, organele de drept au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”, menționează deschide.md.


Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.


În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de euro, mai menționează sursa citată.


Amintim că, în această dimineață ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul, dar și în alte locații, a fostului președinte și ex-liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon. Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au loc în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media