NATO: Republica Moldova și alte țări vor fi ajutate pentru a-și consolida integritatea și reziliența

29 iunie 2022, 22:53 Externe 145
Jens Stoltenberg, NATO.  Sursa: Replica Media

Liderii celor 30 de state membre NATO, reuniți miercuri, 29 iunie, la Madrid, s-au angajat să intensifice sprijinul politic și practic pentru partenerii Alianței, inclusiv Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova. Într-o declarație comună a șefilor de stat și de guvern NATO, se menționează că decizia a fost luată în contextul mediului de securitate schimbat din Europa.

„Având în vedere mediul de securitate schimbat din Europa, am decis noi măsuri pentru a intensifica sprijinul politic și practic adaptat partenerilor, inclusiv Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova. Vom lucra cu ei pentru a-și construi integritatea și reziliența, pentru a dezvolta capacități și pentru a le susține independența politică. De asemenea, ne vom spori sprijinul pentru consolidarea capacităților pentru partenerii din sud”, a afirmat Stoltenberg, potrivit transcriptului conferinței de presă de miercuri, publicat de site-ul NATO.

„Provocările de astăzi sunt prea mari pentru ca o națiune sau o organizație să se înfrunte singură. Dar, dacă lucrăm împreună cu partenerii noștri, suntem mai puternici și mai siguri. Ne putem proteja mai bine oamenii, valorile și modul de viață”, a conchis șeful NATO.

Summitul NATO de la Madrid de săptămâna aceasta are loc într-un moment critic din istoria de 73 de ani a alianței. Invazia Ucrainei de către Rusia a fost descrisă ca fiind cel mai mare șoc strategic pentru Occident de la atacurile din 11 septembrie 2001.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media