Sondaj ISPRI și IDIS Viitorul: Maia Sandu, lideră în topul încrederii moldovenilor, urmată de Igor Dodon

8 februarie 2022, 12:04 Politică 338
Maia Sandu, Igor Dodon.  Sursa: PA/IPN

Președinta Republicii Moldova se bucură, în continuare, de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, arată cel mai recent sondaj realizat de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ioan I.C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI), în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. Șefa statului este urmată de predecesorul său, Igor Dodon, și de deputatul fugar Ilan Șor.

Potrivit sondajului, la întrebarea deschisă să numească care este personalitatea în care au cea mai mare încredere, 16,6% din respondenți au indicat spre președinta Maia Sandu. Alți 10,3% din respondenți au indicat spre președintele de onoare al Partidului Socialiștilor (PASRM), Igor Dodon.

Pe locul 3 s-a clasat liderul partidului „Șor”, deputatul fugar Ilan Șor, cu 2,1%.

Pe locul 4 și 5, la egalitate, s-au clasat liderul PCRM, Vladimir Voronin și primarul general al capitalei, Ion Ceban.


Un sondaj realizat de către iData - Date Inteligente la sfârșitul lunii decembrie 2021, arăta că 29,6% din respondenți au indicat spre Maia Sandu ca fiind personalitatea politică în care au cea mai mare încredere. Aceasta era urmată de Igor Dodon - 9,5%, iar pe locul trei era Ilan Șor - 8,1%.

Volumul eșantionului a fost de 1 134 persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult, din 13 regiuni geografice, care coincid cu unitățile administrativ-teritoriale de până la revenirea la raioane, mediu rezidențial (urban-rural), mărimea localităților urbane (2 tipuri), numărul populației localităților rurale (3 tipuri de localități rurale).

Barometrul are o eroare maximală de +-3%.

Perioada de culegere a datelor a fost 24 ianuarie – 5 februarie 2022. Interviurile au fost realizate Față în Față.

Sondajul a fost realizat de către CBS Research din Republica Moldova.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media