Cazul Djokovic. Grecul Stefano Tsitsipas este primul jucător din Top-5 care critică dur atitudinea sârbului

14 ianuarie 2022, 07:53 Sport 116
Stefano Tsitsipas și Novak Djokovic în finala de la Roland Garros.  Sursa: AFP

Stefanos Tsitsipas, numărul 4 mondial, a vorbit despre acțiunile lui Novak Djokovic la sosirea în Australia. Grecul crede că liderul mondial a pus în pericol desfășurarea Australian Open prin comportamentul său, fiind de părere că foarte puțini jucători ar fi acționat precum jucătorul sârb, transmite Eurosport.

Acesta a spus despre liderul mondial că joacă după propriile sale reguli, iar acest lucru a pus în pericol buna desfășurare a primului turneu de Grand Slam al anului.

Mai mult de atât, Tsitsipas consideră că acțiunile lui Djokovic nu sunt chiar corecte față de ceilalți jucători, care au respectat regulile pentru a putea intra în Australia și a putea participa la turneul de la Melbourne.

„A jucat după propriile sale reguli. Nimeni nu s-ar fi gândit că poate veni în Australia nevaccinat, fără să urmeze protocoalele pe care trebuie să le urmăm. Pentru Novak funcționează în alt mod. E nevoie de multă îndrăzneală pentru a face asta. Să pui în pericol un Grand Slam... nu cred că mulți jucători ar face asta.

Poți privi situația în două moduri. Unul este acela că aproape fiecare jucător s-a vaccinat și a făcut tot ce a trebuit să facă pentru a putea veni să joace în Australia. Statisticile spun că 98% dintre jucători sunt vaccinați și au urmat regulile. Am urmat cu toții protocoalele și am jucat în Australia. Pe de altă parte, se pare că nu toată lumea joacă după regulile Tennis Australia sau ale guvernului. O foarte mică minoritate alege să urmeze propriul drum, iar asta îi face pe ceilalți să arate ca niște fraieri.

Eu am ales să fiu 100% pregătit, ca să nu mă mai gândesc la alte lucruri. Nu înseamnă că modalitatea mea este corectă, iar a lui este greșită. Fiecare are o percepție diferită”, a declarat Stefanos Tsitsipas pentru publicația indiană WION.
Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media