VIDEO/ Socialiștii cer Procuraturii Generale să ancheteze deciziile în cazul turului 2 al alegerilor de la Bălți și cer demisia membrilor CEC

6 decembrie 2021, 10:58 Politică 84
Vlad Bătrâncea.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Vicepreședintele socialist al Parlamentului, Vlad Bătrîncea anunță că formațiunea și fracțiunea pe care o reprezintă se va adresa Procuraturi Generale pentru a ancheta modul cum s-au liat deciziile în cazul suspendării turului doi al alegerilor primarului de Bălți. Asta pentru că, potrivit legii, decizia privind suspendarea turului doi sau alte decizii de același caracter, aparțin în exclusivitate instanțelor de judecată.

„A avut loc un derapaj de la normele legale, democratice și considerăm că a avut loc o imixtiune politică vizavi de organizarea acestui scrutin”, a declarat Bătrîncea.

Socialistul spune că în context, fracțiunea pe care o reprezintă se va adresa Procuraturii Generale și cere demisia tuturor membrilor CEC care au votat pentru decizia de suspendare a scrutinului de la Bălți.

„Norma legală trebuie respectată trebuie respectată, indiferent de cine sunt participanții la scrutin. În acest sens, constată că CEC a comis un abuz și și-a depășit atribuțiile legale. Astăzi, noi, fracțiunea BECS ne adresăm PG cu scopul de a iniția anchetă și a trage la răspundere factorii de decizie, acei care au luat decizii abuzive și încălcat legea. Din partea fracțiunea cerem și inițiem demiterea acelor membri ai CEC care au participat la acest show. Considerăm că deciziile nocturne trebuie condamnate și cea mai bună opțiune ar fi demisia celor 6 membri ai CEC care au încercat să substituie justiția”, a mai declarat Bătrîncea.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media