Voluntariat în calitate de șofer și bodyguard: Cum explică Natalia Moloșag prezența lui Dumitru Godorog la evenimente publice și activitatea acestuia în cadrul Oficiului Avocatului Poporului

1 decembrie 2021, 11:59 Societate 860
Natalia Moloșag.  Sursa: Replica Media

În urma scandalului iscat după ce Natalia Moloșag a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog - un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, aceasta a declarat că nu-și dă demisia, însă, spune ea, va precăuta această posibilitate în urma prezentării rezultatelor controlului inițiat în cadrul Oficiului de organele competente ale statului.

Moloșag califică informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

„Vă asigur că rezultatul controlului efectuat, atât prin inventarierea patrimoniului, cât și controlul financiar, vor fi transmise imediat organelor organelor de drept, iar persoanele care se fac culpabile ca factor decizional până la numirea mea în funcție, vor fi trase la răspundere pentru cele ce aici au fost depistate”, a declarat Moloșag.

Șefa Oficiului Avocatului Poporului a mai adăugat că, în 2018, după ce Dumitru Godorog a ieșit din închisoare, l-a angajat în Cabinetul Avocatului Natalia Moloșag, iar la 23 septembrie curent, după preluarea mandatului de Avocat al Poporului, pentru a „continua colaborarea” a încheiat un contract de prestare servicii cu titlu gratuit prin care bărbatul îi asigura securitatea și fiind și în calitate de șofer.

Avocata Poporului justifică prezența lui Dumitru Godorog, anterior apărat de ea în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, la evenimente publice prin faptul că a dorit să-l ajute să se reîncadreze în societate odată cu ispășirea pedepsei.

„Pe parcursul a trei ani de zile, domnul Godorog s-a manifestat ca o persoană responsabilă, integră și empatică care mereu a dat dovadă de compătimire. În ce măsură a fost corect sau nu din partea mea, rămâne de văzut. Mi-am asumat acest lucru și consider i-am dat acestei persoane o șansă la reabilitare, la resocializare și la reintegrare”, a punctat Moloșag.

Totodată, Moloșag a negat zvonurile precum că ar avea o relație amoroasă cu fostul său client Dumitru Godorog.Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

Godorog apare în mai multe poze alături de Moloșag de la acțiuni publice, iar surse ale Ziarului de Gardă au confirmat că bărbatul este văzut zi de zi la oficiul Avocatului Poporului și de multe ori este prezentat ca și consilier al Nataliei Moloșag.

Ulterior, Platforma Națională din Republica Moldova a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a cerut ecplicații publice din partea Avocatei Poporului, Natalia Moloșag, pe marginea acestui subiect care a stârnit indignare și critici în societate.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media