Un „atac amfibiu” în regiunea Odesa, încercarea de a încercui Kievul și de a slăbi rezistența armatei ucrainene – principalele direcții ale invadatorilor ruși pentru astăzi

4 martie 2022, 08:10 Ucraina 879
Kiev, în timpul invaziei ruse asupra Ucrainei.  Sursa: digi24.ro

Forțele ruse pregătesc astăzi, 4 martie, în a noua zi de război cu Ucraina, un „atac amfibiu” în zonele așezărilor Zatoka și Cernomorsk din regiunea Odesa, Totodată, principalele eforturi ale inamicilor sunt concentrate pe încercuirea Kievului și slăbirea rezistenței forțelor ucrainene în așezările blocate de invadatori, informează Statul Major Al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-un rezumat operațional despre situația de la ora 06:00 cu privire la invazia Federației Ruse în statul vecin.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, inamicul a epuizat cea mai mare parte a rezervelor operaționale și a început pregătirile pentru transferul de forțe și echipamente suplimentare din detașamentele militare de Sud și de Est ale Federației Ruse. Eșaloanele secunde și majoritatea rezervelor operaționale ale grupărilor de ocupare au fost puse în funcțiune.

În direcția Volînia, inamicul, cu ajutorul a două vehicule blindate de transport de trupe, a trecut la operațiuni defensive în zonele așezărilor Poliske și Povara.

„Nu este exclus ca forțele ruse să efectueze provocări armate la graniță pentru a atrage Forțele Armate ale Belarusului în războiul împotriva Ucrainei”, atenționează Armata Ucraineană.

În direcția Poliske, grupul de invadatori, format din unități militare din Districtul Militar de Est, cu forțe de până la 15 vehicule blindate de transport de personal, desfășoară o operațiune ofensivă în zona Kazarovîci, Vîșhgorod, Fastov, Obuhov, concentrând eforturile în direcția Bîșiv, Ukraiinka.

În lupta pentru granițele din zona așezărilor Poliske, Kuhari, Borodeanka, Bîșiv, Horenîci, Demidov, inamicul și-a pierdut parțial potențialul ofensiv. Principalele forțe inamice sunt blocate și oprite în zona Makarov. Invadatorii s-au retras din Bucha și aerodromul Hostomel.

În direcția Siversk, gruparea de trupe din Detașamentul Militar Central cu forțe de până la 14 transportoare blindate de personal, precum și detașamentul armatei a 14-lea a Flotei de Nord, desfășoară o operațiune ofensivă în Oster, Zazîmea, Berezan și Zonele Vișenkî, concentrând eforturile pe direcțiile de la Kiev. În același timp, inamicul se regrupează pentru a continua ofensiva în direcția Brovarî.

În direcția Slobojanske, gruparea de trupe din Detașamentul Militar de Vest, cu forțe de până la 16 vehicule blindate de transport de personal, efectuează o operațiune ofensivă, concentrând eforturile pe direcția Novomoskovsk. Forțele ruse blochează Harkov dinspre nord și a preluat sub control Balaklia. Totuși, inamicul nu a obținut succes în regiunea Ohtîrka și a concentrat principalele forțe în regiunile Hadeaci și Zenkov.

În direcția Donețk, grupările inamice din forțele corpului 1 și 2 de armată, întărite de cele șapte transportoare blindate de trupe din armata a 8-a, continuă operațiunile ofensive pentru a dezvolta succesul tactic în direcțiile Novoaidar, Volnovaha și Mariupol, ajungând laNovoaleksandrivka. Având un avantaj semnificativ în tehnologie, inamicul a înconjurat orașul Mariupol.

În direcția Lugansk, forțele ruse conduc operațiuni militare în direcția Starobilsk.

În direcția Tavriiske, inamicul, cu forțe de până la 15 vehicule blindate de transport de trupe, și-a concentrat eforturile pe direcția Nikolaev-Voznesensk. După regruparea și introducerea rezervelor operaționale până la BTG, se continuă ofensiva în direcția Zaporojie, cu o parte din forțe spre Mariupol. S-a remarcat intrarea în funcțiune a unităților de asalt aeropurtate ale Forțelor Armate RF în direcția Nikolaiev.

Forțele ocupante au fost oprite în direcția Mîkolaiiv, dar au avut succes parțial în direcția Voznesensk.

Există, de asemenea, o mișcare a unui număr mare de vehicule din Crimeea anexată, în care ocupanții transportă infractorii din locurile de executare a pedepselor pentru a organiza revolte în regiunea Mîkolaiiv.

În Marea Neagră, din baze a fost retrasă o grupare navală a forțelor ruse, care aveau sarcina de a lovi forțele de suprafață ale unui grup de forțe eterogene ale Marinei Ucrainene.

În același timp, inamicul continuă să se pregătească pentru o „aterizare amfibie” în zonele Zatoka și Cernomorsk. Grupurile sunt acoperite de un detașament de nave de susținere a focului și de un grup de lovitură cu ambarcațiuni cu rachete.

Bombardiere Su-24M au fost aduse pentru a suprima sistemul de apărare „anti-amfibie” al Ucrainei de pe coasta Mării Negre și a fost înregistrată aruncarea bombelor cu dispersie RBC-500. Acoperirea a fost asigurată de avioanele de vânătoare Su-30SM.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media