VIDEO/ Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, către Guvern și moldoveni: „Ospitalitatea și generozitatea voastră este cunoscută la nivel internațional”

3 aprilie 2022, 16:42 Politică 139
Conferința de presă.  Sursa: captură video/privesc.eu

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a transmis în cadrul conferinței de presă de astăzi, 3 aprilie, Guvernului și cetățenilor moldoveni gratitudinea statului american pentru ospitalitatea și generozitatea pe care o au față de refugiații care fug de invazia rusă în Ucraina.

„Încă de la început R. Moldova a condamnat în cei mai fermi termeni actul de război nejustificat lansat de Rusia împotriva Ucrainei, care reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. R. Moldova a co-sponsorizat și a votat în favoarea rezoluției Adunării Generale a ONU cu privire la agresiunea împotriva Ucrainei și a co-sponsorizat în favoarea rezoluției cu privire la consecințele umanitare ale agresiunii împotriva Ucrainei. (...) Prin toate acțiunile statului și susținerii acțiunilor ONU, manifestăm sprijinul nostru puternic și neclintit pentru independența, suveranitatea și integritatea Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional”, a declarat Natalia Gavrilița.

„Războiul a creat o criză umanitară de proporții, care a atins țara noastră și a creat o provocare imensă pentru capacitățile sale. Suntem ferm angajați și de acum înainte să facem tot ce ne stă în puteri pentru a asigura protecție celor care caută refugiu în R. Moldova. (...) Apreciem sprijinul SUA pentru răspunsul R. Moldova la criza umanitară și a refugiaților prin eforturile USAID și a Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați. În cadrul discuțiilor cu Excelența Sa, am povestit despre toate provocările cu care ne confruntăm în această perioadă, am vorbit despre gestionarea crizei refugiaților, stabilitatea economică în stat, dar și angajamentul nostru ferm de a continua linia reformelor”, a subliniat Gavrilița.

„Prim-ministra împreună și eu am avut o discuție excelentă și am avut oportunitatea de a ne angaja într-o serie de probleme importante pentru ambele state, inclusiv securitatea regională și instituțiile democratice, dar cel mai important este că am putut să transmit gratitudinea SUA și a cetățenilor americani pentru efortul dvs. de a primi refugiații care fug de invazia rusă. Astăzi am avut posibilitatea să văd cum Guvernul și moldovenii i-au îmbrățișat, mulți dintre ei fiind femei și copii, care au fost forțați să plece de la tot ce au avut pentru a se simți în siguranță. I-ați primit, iar acum ospitalitatea și generozitatea voastră este cunoscută la nivel internațional. În toate eforturile dvs. aveți un partener sigur în statul SUA”, a declarat Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Linda Thomas-Greenfield, a venit astăzi, 3 aprilie, în R. Moldova în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Amintim că Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU, efectuează o vizită în Republica Moldova și România, în perioada 2-4 aprilie, pentru a evalua eforturile de asistență a refugiaților ucraineni și nevoile umanitare provocate de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, potrivit unui comunicat al misiunii americane.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media