PSRM, cu preziceri: Regimul de la Chișinău intenționează să lanseze percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție. Reacția PAS

25 iulie 2022, 13:55 Politică 1079
PSRM.  Sursa: Replica Media

Citând „informații din spațiul public”, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) aduce noi acuzații guvernării, declarând că „regimul de la Chișinău intenționează să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”, percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție”, fâcând referire la acțiunile de urmărire penală ce se desfășoară în prezent în raport cu Partidul ȘOR despre care formațiunea spune că se produc la „indicația directă de PAS și a președintei Maia Sandu”.

„În spațiul public apar tot mai des informații că regimul de la Chișinău intenționează să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”, percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție, pe care instituțiile statului au anunțat deja că vor să-l scoată în afara legii. Este condamnabil modul în care liderii PAS vorbesc în mod deschis despre ce și cum trebuie să facă procurorii și ofițerii SIS ori CNA. Este o capturare pe față a statului și subordonare directă a justiției. Iar justiția televizată cu utilizarea unui număr imens de mass media pro-guvernamentale amintește de regimul oligarhic al lui Plahotniuc, preluat de către actuala guvernare PAS”, se menționează într-o declarație emisă de PSRM.

În context, socialiștii spun că „condamnă cu fermitate acțiunile abuzive și ilegale ale regimului, care transformă Republica Moldova într-un stat dictatorial, subordonat unui singur partid”.

În reacție, reprezentanții PAS au declarat că „sunt aberații populiste” și că „justiția trebuie să-și facă treaba”.

„Sunt aberații populiste, care au menirea să manipuleze cu opinia cetățenilor și distrage atenția de la fărădelegile pe care le-au comis acești politicieni ani de zile. Justiția trebuie să-și facă treaba. Așteptăm, la fel ca toți cetățenii, finalitate pe toate dosarele de rezonanță”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media