LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 147. Lavrov a anunțat o schimbare a „obiectivelor geografice ale operațiunii speciale”: „Acum nu este vorba doar de DNR și LNR”. SUA va expedia Ucrainei încă 4 sisteme de rachete HIMARS

20 iulie 2022, 08:09 Ucraina 442
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Forțele ruse au continuat atacurile asupra orașelor din sud-estul Ucrainei. Doar la Nikopol, după un atac masiv cu rachete Grad, doi oameni au murit iar alții șase, printre care patru copii, au ajuns la spital cu diferite răni.

Între timp, militarii Moscovei se pregătesc să reia operațiunile ofensive către Slaviansk, la sud-est de Izium și în jurul orașului Barvenkovo, arată cea mai recentă evaluare a Institutului pentru Studierea Războiului (ISW). Aceeași sursă susține că Kremlinul ar intenționa să anexeze ilegal regiunile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk începând din 11 septembrie 2022.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost primită marți la Casa Albă de Jill și Joe Biden. Soția lui Vladimir Zelenskiy se află într-o vizită în SUA pentru a obține sprijin pentru femeile și copiii din Ucraina.

UPDATE 21:55. Anul de studii în Ucraina va începe pe 1 septembrie în regim de normă întreagă, acolo unde este posibil, a declarat prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal, scrie publicația Novini Live.

Pentru a face acest lucru, instituțiaile de învățământ trebuie să aibă un adăpost cu tot ce este necesar. Acum, în Ucraina, doar 11% dintre astfel de instituții au propriile instalații de protecție civilă.

În total, doar 23% dintre instituțiile de învățământ sunt acum pregătite pentru cursuri offline, a spus el.


UPDATE 21:30. Alte șase tunuri suplimentare de tip Caesar, promise de către preşedintele francez Emmanuel Macron la jumătatea lui iunie, se află ”în drum” către Ucraina, potrivit ministrului francez de Externe Catherine Colonna, relatează AFP.

În total, 12 tunuri de tip Caesar ”au fost deja livrate”, iar ”alte şase sunt pe drum”, a anunţat ministrul într-o audiere, marţi, în Comisia de Afaceri Externe, Apărare şi a Forţelor Armate din cadrul Senatului. Catherine Colonna nu a precizat data sosirii în Ucraina a acestei livrări, anunţată de către şeful statului francez la 18 iunie, în cursul unei viizte la Kiev.


UPDATE 20:55. Statul Major al Armatei Ucrainei: Rusia se află în infracțiune în apropierea satului Berestove, la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de Bahmut. Armata rusă conduce, de asemenea, o ofensivă în apropierea centralei termice pe cărbune Vuhlehirska, la aproximativ 27 de kilometri sud-vest de Bahmut.

Pe 20 iulie, Rusia a bombardat cel puțin nouă așezări din regiune, raportează Statul Major miercuri seara.


UPDATE 20:40. Prima Doamnă a Ucrainei cere SUA să trimită sisteme de apărare aeriană în Ucraina Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a cerut miercuri Statelor Unite să trimită sisteme de apărare aeriană în țara sa, într-un discurs adresat parlamentarilor din Congresul SUA, la Washington, potrivit CNN.

„Din păcate, războiul nu s-a încheiat, teroarea continuă și fac un apel către voi toți, în numele celor care au fost uciși, în numele acelor oameni care și-au pierdut brațele și picioarele, în numele celor care sunt încă în viață și sănătoși, și cei care își așteaptă familiile să se întoarcă de pe front. Cer ceva ce nu aș vrea să cer niciodată, cer arme”, a spus Zelenska, în fața parlamentarilor.

„Arme care nu ar fi folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a-și proteja casa și dreptul de a te trezi viu în acea casă. Cer sisteme de apărare aeriană pentru ca rachetele să nu omoare copiii din cărucioarele lor”, a continuat Zelenska. Prima Doamnă ucraineană a continuat spunând că ea, la fel ca multe mame ucrainene, tânjește la un sentiment de normalitate și își dorește să le poată oferi copiilor speranță în viitor.


UPDATE 20:05. Ministrul de externe Dmitro Kuleba a reacționat la declarația făcută de ministrul rus de externe Serghei Lavrov cu privire la noile „sarcini geografice” ale Rusiei de a ocupa mai mult pământ ucrainean. „Rușii vor sânge, nu discuții”, a spus Kuleba.

Oficialul d ela Kiev a făcut miercuri un nou apel către Occident să livreze Ucrainei mai multe arme şi să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei.UPDATE 19:30. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consideră că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este „într-o fază critică”, așa că sprijinul Occidentului pentru Kiev este vital.

Ministrul a spus că SUA vor oferi toată asistența „pentru ca Ucraina să aibă tehnologia, muniția și puterea de foc pentru a se apăra”.

„Ucraina este pe cale să intre în a șasea lună în lupta sa împotriva invaziei crude și neprovocate a Rusiei. Asistența noastră face o diferență reală pe teren. Dar să începem prin a face un pas înapoi și să ne amintim cum am ajuns în acest punct – șase luni într-un război de alegere despre care Kremlinul credea că se va termina în câteva zile. (...)

Vom continua să oferim asistență de securitate la niveluri istorice pentru a ajuta Ucraina să se apere. Și mai târziu în această săptămână, vom lansa următorul nostru pachet prezidențial de livrare de arme, muniții și echipamente pentru Ucraina. Va fi cea de-a 16-a retragere de echipamente din inventarele DOD din august 2021 și va include încă patru sisteme avansate de rachete HIMARS, pe care ucrainenii le-au folosit atât de eficient și care au făcut o asemenea diferență pe câmpul de luptă. Și va include mai multe runde de MLRS și muniție de artilerie”, a spus Lloyd Austin, potrivit unui comunicat de presă al ministerului american al apărării.


UPDATE 18:45. Portul din Beirut respinge navele rusești cu cereale ucrainene, susține Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Potrivit sursei, pe 13 iulie, navele rusești de marfă uscată Matros Koșka și Matros Pojinich cu 54 de tone de cereale ucrainene au planificat să intre în portul Beirut, dar autoritățile libaneze au interzis navelor să descarce acolo, așa că acestea au au fost redirecționate către porturile Latakia și Tartus din Siria.

De acolo, cerealele ucrainene vor fi livrate în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, potrivit informațiilor.


UPDATE 18:25. Curtea Penală Internațională de la Haga se pregătește să acuze Rusia pentru crime în Ucraina în această iarnă, scrie Bloomberg, citând surse.


UPDATE 17:50. Numărul de treceri ale frontierei dinspre Ucraina a depășit 9,5 milioane după declanșarea invaziei ruse a anunțat miercuri Agenția ONU pentru Refugiați, citată de Kiyv Post.

Un total de 9.547.969 de treceri de frontieră dinspre Ucraina au fost înregistrate din 24 februarie și până acum, a arătat miercuri numărătoarea agenției. (Reuters)


UPDATE 17:20. Siria, aliatul apropiat al Rusiei, a anunțat pe astăzi că rupe oficial legăturile diplomatice cu Ucraina, după ce Kievul a făcut o mișcare similară pe 29 iunie, scrie publicația Al Jazeera.

Ucraina a întrerupt relațiile cu Siria după ce țara a declarat că recunoaște teritoriile ucrainene ocupate de ruși din Donbas ca fiind „state independente”.


UPDATE 16:55. Miercuri, la sfârșitul ultimei serii de întrebări adresate premierului Johnson în Parlamentul britanic, el a rostit cuvinte de despărțire viitorului lider al Regatului Unit.

„Vreau să folosesc ultimele secunde, domnule Președinte, pentru a da un sfat succesorului meu, oricine ar fi el. Așteptați-i pe americani, protejați-i pe ucraineni, sprijiniți-ne libertatea și democrația oriunde va fi posibil”, a declarat Johnson.

Johnson a continuat să abordeze o serie de probleme din politica internă britanică și a cerut următorului guvern să găsească echilibrul potrivit între prudență și asumarea riscurilor atunci când vine vorba de viitorul țării. Johnson și-a numit mandatul principal foarte plin de evenimente și de succes.

„Ne-am transformat democrația și am restabilit independența națională. Am ajutat această țară să supraviețuiască pandemiei și am ajutat la protejarea unei alte țări de barbari. Și, într-adevăr, acest lucru este suficient pentru a merge mai departe. Până în prezent, misiune îndeplinită", a spus Boris Johnson în ultimul său mesaj, discurs în Parlamentul Marii Britanii în calitate de prim-ministru.

Johnson și-a încheiat discursul cu celebra replică a lui Arnold Schwarzenegger din Terminator: „Hasta la vista, baby!” după care a fost aplaudat de colegii săi din Partidul Conservatorilor.


UPDATE 16:26. Șeful administrației militare regionale Nikolaev, Vitalii Kim, a declarat că autoritățile locale plănuiesc să închidă Nikolaev pentru câteva zile în viitorul apropiat pentru a identifica și neutraliza colaboratorii și trădătorii.

Potrivit acestuia, în ultimele două zile, administrația a primit aproape 20 de scrisori cu informații despre persoane care sunt susceptibile de a coopera cu Rusia. Autoritățile tratează astfel de informații cu toată seriozitatea, deoarece bombardarea lui Nikolaev se realizează în mod clar la reglarea focului inamic, crede administrația.

Kim a spus că autoritățile intenționează să lucreze cu armata pentru a verifica adresele tuturor suspecților. Data exactă a închiderii orașului va fi anunțată în prealabil pentru ca locuitorii să se aprovizioneze cu alimente și apă și să își planifice acțiunile, a dat asigurări șeful IVA.

Ieri, Kim a anunțat o recompensă în valoare de 100 de dolari celui care va ajuta la demascarea trăgătorilor de foc printre locuitorii din Nikolaev.


UPDATE 15:49. SUA va expedia Ucrainei încă 4 sisteme de rachete HIMARS. Acest lucru a fost anunțat de secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Astfel, numărul lor total va ajunge la 16.

Primul HIMARS a permis Ucrainei să atace depozitele de muniție din spatele liniilor rusești, au existat deja câteva zeci de astfel de lovituri. Recent a devenit cunoscut faptul că Ucraina negociază furnizarea de obuze cu o rază de acțiune de până la 300 km.

Ministerul rus al Apărării spune că a distrus trei astfel de complexe, însă nu există nicio confirmare a acestei informații.


UPDATE 14:55. În imagini, vedeți podul Antonov din Herson, care este una din cele 2 căi de aprovizionare a armatei ruse de ocupație care se află pe malul drept al râului Nipru.

De două zile, obiectivul strategic extrem de important pentru planurile Rusiei este bombardat de către trupele Ucrainei.

Viceguvernatorul militar pro-rus al Hersonului, Kiril Stremousov a filmat urmările bombardamentului și a anunțat că circulația camioanelor a fost restricționată până acesta va fi reparat.


UPDATE 14:03. Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a anunțat o schimbare a „obiectivelor geografice ale operațiunii speciale”.

„Obiectivele geografice ale operațiunii speciale s-au schimbat, acum nu este vorba doar de DNR și LNR, ci și de o serie de alte teritorii”, a spus Lavrov.

Potrivit acestuia, dacă Occidentul aprovizionează Kievul cu arme cu rază lungă de acțiune, sarcinile geografice se vor îndepărta și de linia actuală.

„Dacă Occidentul aprovizionează Kievul cu arme cu rază lungă de acțiune, obiectivele geografice ale operațiunii speciale din Ucraina se vor deplasa și mai departe”, a mai adăugat Lavrov într-un interviu pentru RIA Novosti.


UPDATE 13:55. Livrările de gaze ruseşti prin conducta Nord Stream 1 ar urma să fie reluate, joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanţă care au fost programate pentru zece zile, au declarat marţi pentru Reuters două surse familiarizate cu planurile de export.

Gigantul rus Gazprom a demarat la 11 iulie, lucrările de mentenanţă la cele două ramuri ale gazoductului Nord Stream 1, care este responsabilă pentru mai mult de o treime din exporturile de gaze naturale ruseşti spre Uniunea Europeană.

Sursele ruse, care vorbesc sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității problemei, au declarat pentru Reuters că conducta ar trebui să reia operațiunile la timp, dar la o capacitate mai mică de aproximativ 160 de milioane de metri cubi (mcm) pe zi.

Gigantul energetic Gazprom (GAZP.MM), controlat de Kremlin, a redus luna trecută exporturile de gaze pe această rută la 40% din capacitatea, invocând întârzieri în returnarea unei turbine pe care Siemens Energy (ENR1n.DE) o întreținea în Canada, scrie Reuters.


UPDATE 13:12. Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care s-a remarcat în ultima perioadă mai degrabă prin filmulețe pe TikTok, anunță că autoritățile ruse dezvoltă un „plan de demilitarizare” pentru țările NATO. Liderul cecen s-a lăudat că a discutat deja despre planul „demilitarizării NATO” cu asistentul său Apti Alaudinov.

„Don-don” Kadîrov spune că împreună cu Alaudinov au discutat despre planurile de invadare a teritoriului țărilor Alianței Nord-Atlantice, în special Polonia, „cântărind argumentele pro și contra” și pregătind activitățile unităților cecene pentru un război la scară largă împotriva Ucrainei, transmite Digi24.

„Planurile sunt grandioase. Elaborăm deja un plan pentru demilitarizarea țărilor NATO, iar după capturarea Kievului, prima în linie este Polonia”, a scris Kadîrov.

Liderul Ceceniei a mai indicat că asistentul său Apti Alaudinov a vizitat teritoriile ocupate din regiunea Luhansk și a participat la capturarea acesteia împreună cu „Miliția Populară a LPR”.

Nu este pentru prima dată când aliatul lui Putin în războiul din Ucraina prezintă „planuri” pentru atacarea unor state membre NATO. Mesajele sale sunt preluate și de alți oficiali ceceni. Președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, un apropiat al lui Ramzan Kadîrov, spune că batalioanele cecene care luptă în Ucraina „vor merge înainte până la Berlin” dacă „Putin nu le va opri”.


UPDATE 12:37. Organul de supraveghere al comunicațiilor din Rusia a declarat că ia măsuri pentru a pedepsi Fundația Wikimedia, care găzduiește enciclopedia online Wikipedia, pentru încălcarea legislației ruse în jurul conflictului din Ucraina, relatează Reuters.

Într-o declarație, Roskomnadzor a spus că Wikipedia încă găzduiește „materiale interzise, ​​inclusiv falsuri despre cursul operațiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, și că motoarele de căutare vor fi folosite pentru a informa utilizatorii că Wikimedia a încălcat legea rusă.

Vicepreședintele comisiei pentru politica informațională a parlamentului rus Anton Gorelkin a spus că linkurile către Wikipedia vor fi însoțite de o avertizare care avertizează utilizatorii cu privire la încălcările legale ale Fundației Wikimedia.

Roskomnadzor a spus că măsurile vor rămâne în vigoare până când Fundația Wikimedia va deveni pe deplin conformă cu legea rusă.

Fundația Wikimedia a făcut apel la 13 iunie la o hotărâre a curții de la Moscova, amendând-o cu 5 milioane de ruble pentru că a refuzat să elimine ceea ce a numit dezinformare din articolele Wikipedia în limba rusă despre conflictul din Ucraina, inclusiv „Invazia Rusă a Ucrainei”, „Crime de război în timpul invaziei ruse a Ucrainei” și „Masacrul de la Bucha”.


UPDATE 12:12. Pe Insula Șerpilor, soldații ucraineni au reușit să facă curățenie și să-și fortifice prezența. Astfel, potrivit presei ucrainene, pe teritoriul acesteia au găsit:

📍Sisteme de urmărire și coordonare;

📍Drone Орлан-10;

📍Sisteme de apărare aeriană;

📍Lansatoare de grenade;

📍Aruncătoare de flăcări;

📍Arme.

Dar cea mai importantă descoperire a fost cea a unui motan care ar fi supraviețuit ocupația insulei de trupele ruse și a rămas în viață.


UPDATE 11:41. Brigada 58 Separată de Infanterie Motorizată, numită după hatmanul Ivan Vyhovsky, a anunțat pe pagina sa de Facebook că un grup de mercenari ruși din PMC Wagner a fost lichidat.

„Încă o dată, cu o menținere fermă și curajoasă a pozițiilor pe una din primele linii, grație coerenței și pregătirii, grupul Wagner PMC a fost lichidat complet de personalul brigăzii noastre”, se arată în mesajul postat.

Din mesajul brigăzii, nu este clar unde anume s-au ciocnit wagneriții cu Forțele Armate ale Ucrainei, totuși, se știe că mercenarii ruși au luat parte recent la luptele din zona Popasna și Lisiceansk.

Partea rusă, deocamdată, nu a comentat.

Rusia nu ascunde faptul că folosește mercenari în războiul împotriva Ucrainei. Experții occidentali atribuie acest lucru unei lipse acute de personal în armata rusă.

PMC „Wagner” este cunoscut pentru operațiunile sale în Africa și Orientul Mijlociu.


UPDATE 11:22. Uniunea Europeană va stabili, astăzi, planuri de urgență pentru a reduce cererea de gaze în câteva luni, avertizând țările că, fără reduceri profunde acum, s-ar putea lupta pentru combustibil în timpul iernii dacă Rusia întrerupe livrările, transmite The Guardian.

Europa se grăbește să-și umple depozitul de gaz înainte de iarnă și să construiască o centrală de aprovizionare în cazul în care Moscova restricționează și mai mult aprovizionarea ca răzbunare pentru sprijinul european pentru Ucraina în războiul cu Rusia. Gazprom din Rusia a oprit deja livrările către unele state ale UE.

Comisia Europeană va îndemna țările să se pregătească pentru posibile reduceri suplimentare prin reducerea consumului de gaze. Un proiect al planului UE, examinat de Reuters, ar propune o țintă voluntară pentru ca țările să-și reducă cererea de gaze în următoarele opt luni, care ar putea deveni obligatorie din punct de vedere juridic în caz de urgență a aprovizionării.

Oficialii UE au spus că ținta va fi reducerea cu 10-15% a consumului de gaz. Propunerea, care s-ar putea modifica înainte de a fi publicată, ar avea nevoie de aprobarea țărilor UE, care sunt în mare parte responsabile pentru propriile politici energetice. A existat rezistență din partea unor țări, inclusiv din partea Poloniei, care consideră că planurile lor de urgență nu au nevoie de un impuls de la Bruxelles.


UPDATE 11:16. 50 de secunde stânjenitoare pentru Vladimir Putin. Atât a stat Vladimir Putin în fața camerelor de vederi, așteptându-l pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.


UPDATE 10:28. Acest incendiu și fum gros a putut fi văzut aseară și din Republica Moldova. Cel puțin trei autocisterne cu combustibil care staționau în portul Reni.

Două persoane au ajuns la spital, iar forțele de ordine investighează cazul.


UPDATE 10:14. Agenția de știri siriană SANA, citând o sursă din Ministerul de Externe sirian, a raportat că Damascul rupe relațiile diplomatice cu Ucraina. Siria a decis să întrerupă relațiile diplomatice cu Ucraina în conformitate cu principiul reciprocității și ca răspuns la decizia guvernului ucrainean.

Ucraina a fost prima care a făcut acest pas la sfârșitul lunii iunie, după ce Damascul a recunoscut independența autoproclamatelor DNR și LNR. Atunci, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a spus că acum Siria trebuie să se pregătească pentru o presiune și mai mare a sancțiunilor.


UPDATE 10:00. Statele Unite ale Americii urmează să anunțe un nou pachet de arme pentru Ucraina în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, care a precizat că noul pachet e așteptat să includă sisteme de lansare de rachete multiple Himars și proiectile, relatează Reuters.

Kirby a mai spus că Rusia pune bazele pentru anexarea teritoriului ucrainean și instalează oficiali împuterniciți nelegitimi în zonele aflate sub controlul său, încercând să exercite un control total asupra câștigurilor sale din est.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat într-un briefing de presă de la Casa Albă că rușii se pregătesc să instaleze oficiali pro-ruși, să stabilească rubla ca monedă implicită și să oblige rezidenții să solicite cetățenia rusă.

Este aceeași tactică folosită în 2014, când Rusia a anunțat anexarea Crimeei după ce a preluat controlul asupra acesteia de la Ucraina, a spus Kirby.


UPDATE 09:20. Ministerul britanic al Apărării a publicat o nouă analiză a situației din Ucraina, potrivit informațiilor britanice. Cea mai mare parte este dedicată atacului de ieri al Forțelor Armate ale Ucrainei pe podul Antonovsky.

Rusia continuă să facă progrese minime în ofensiva din Donbas, în timp ce forțele ucrainene continuă să țină linia.

Pe 19 iulie, autoritățile din Herson ocupat de ruși au raportat că forțele ucrainene au lovit podul Antonovsky de peste Nipru. Fotografiile postate pe rețelele de socializare arată că carosabilul podului a fost avariat. Este foarte probabil ca podul să fie utilizabil, dar este o vulnerabilitate cheie pentru forțele ruse. Este unul dintre cele două puncte de trecere a Niprului unde Rusia își poate aproviziona sau retrage forțele pe teritoriul pe care l-a ocupat la vest de fluviu, declară informațiile britanice.

Această zonă include orașul Herson, care are o semnificație politică și simbolică pentru Rusia. Acolo, cursul Niprului este o barieră naturală, lățimea căii navigabile este de aproximativ 1000 m. Controlul punctelor de trecere a Niprului va fi probabil un factor cheie în rezultatul ostilităților din regiune.


UPDATE 08:50. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost primită marți, 19 iulie, la Casa Albă de Jill și Joe Biden. Soția lui Vladimir Zelenskiy se află într-o vizită în SUA pentru a obține sprijin pentru femeile și copiii din Ucraina.

Potrivit Casei Albe, Biden și Zelenska au discutat despre „sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul și poporul Ucrainei, care apără democrația și se confruntă cu impactul uman semnificativ al războiului declanșat de Rusia”.


UPDATE 08:25. Trupele ruse de invazie încearcă să creeze condiții pentru un atac asupra orașului Bahmut, raportează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează.

- În direcția Bahmut, ocupanții desfășoară operațiuni militare pentru a crea condiții pentru un atac asupra orașului Bahhmut și pentru a captura teritoriul centralei termice Uglegorsk. Ei au tras din artileria cu tunuri și rachete și tancuri în zonele din așezări Berestovoe, Belogorovka, Iakovlevka, Pokrovskoe, Soledar, Bahmutskoye, Bahmut, Veselaia Dolina, Kodema. Inamicul a lansat atacuri aeriene asupra Berestovoe, Iakovlevka, Bahmut, Vershina, New York și Pokrovski.”

- În același timp, luptele continuă în direcțiile localităților Berestovo, Verșina și Novouganskoe. În direcțiile Avdiivka, Novopavlovsk și Zaporojie au fost înregistrate bombardamente care au lovit o serie de sate. Inamicul a lansat un atac aerian lângă Avdiivka. A efectuat recunoașteri în luptă în zona Novoselovka II și a atacat în direcția Nikolski, dar nu a avut succes, s-a retras.


UPDATE 08:10. Forțele ruse au atacat noaptea trecută cu rachete „Grad” orașul Nikopol și au lovit o zonă rezidențială unde au murit două persoane, a raportat miercuri dimineața șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko.

Oficialul a spus că rușii au tras peste 30 de rachete. „Preliminar, două persoane au murit, nouă au fost rănite. Șase victime sunt în spital, inclusiv patru copii. Cel mai tânăr rănit are doar trei ani!”, a scris Reznichenko.

Guvernatorul a mai spus că trei case particulare au fost complet distruse de bombardamente, altele zeci au fost avariate. Salvatorii continuă să curețe dărâmăturile și să evalueze amploarea distrugerilor. Pe aria din jurul impactului este împrăștiată muniție nedetonată.UPDATE 07:45. Rusia intenționează să anexeze teritoriul ucrainean ocupat din toamna anului 2022.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a anunțat că Kremlinul începe să lanseze o versiune a „manualului de anexare” din 2014 în Ucraina și „examinează planurile detaliate” pentru anexarea regiunilor Herson, Zaporojie și a teritoriilor Donețk și Luhansk, citând recent informații declasificate, citează experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW).


UPDATE 07:30. Un deputat scandalos a fost demis din funcția pe care o deținea în partidul lui Zelenskiy, „Servitorul Poporului”.

Mikola Tișcenko a fost demis pe 19 iulie din funcția de șef al partidului în regiunea Zakarpattia.

Motivul demiterii lui Tișcenko ar fi reputația sa proastă. Tișcenko a fost implicat în numeroase scandaluri. În 2020, restaurantul său Velyur din Kiev, vizitat de mulți politicieni, a încălcat regulile de prevenire a rîspânditrii infecției COVID-19, scrie Kiyv Independent.


UPDATE 07:10. „Ucraina se confruntă cu dificultăți pentru a aduce armele occidentale în prima linie”, titrează jurnaliștii de la Wall Street Journal.

Potrivit publicației americane, armata ucraineană întâmpină dificultăți în a pune în funcțiune armele occidentale în prima linie, invocând lipsa de similarități între arme. Furnizarea de diferite arme s-a transformat într-un „coșmar logistic”, deoarece muniția, antrenamentele, întreținerea și logistica diferă în funcție de tipul de armă.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie și 19 iulie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media