Încasări de 245% la RTEC și de 30% la PUA în primele 17 zile ale lunii iulie. Câte abonamente de călătorie s-au vândut

19 iulie 2022, 13:55 Auto 3583
Troleibuz Chișinău.  Sursa: Replica Media
În primele 17 zile de la majorarea tarifului în transportul public municipal încasările la Regia Transport Electric a municipiului Chișinău (RTEC) au crescut cu 245%, iar cele de la Parcul Urban de Autobuze (PUA) cu 30%, potrivit raportului de monitorizare a situației în transportul public în rezultatul implementării noului sistem tarifar enunțat de Vladimir Mitru, consilier al primarului Ion Ceban.

Încasările la RTEC, primele 17 zile ale lunii iulie, au constituit 5 milioane de lei, ceea ce avem o creștere raportată la aceeași perioadă de anul trecut și având în vedere abonamentele și pe 3-6 luni, proporțional împărțite la o lună, avem o creștere de 245% ca încasări, raportat luna iulie 2022 la iunie, avem o creștere cu 96% la încasări și raportat la luna mai, avem o creștere cu 107%. Putem să vorbim de o încasare de 100% ceea ce constă din vânzarea tichetelor în transportul public. Ceea ce constă din vânzarea abonamentelor, cele mai multe s-au vândut pentru o lună - 20.247, pe locul doi se află abonamentele pentru 6 luni - 11.154 și cele cu valabilitate de 3 luni - 7.692. Astfel, avem realizate 47.192 de abonamente în sumă totală aproximativă de 23 milioane de lei. Încasările la PUA au crescut în medie cu 30% având în vedere că în mare parte se prestează servicii în partea susburbană a orașului”, a declarat raportorul în cadrul CMC.

La 13 iunie, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie, iar conform proiectului de decizie, primarul general Ion Ceban a fost delegat să ajusteze prețurile pentru o călătorie la transportul public municipal.

Astfel, de la 1 iulie, costul unei călătorii cu troleibuzul și autobuzul în municipiul Chișinău este de 6 lei, comparativ cu 2 lei și, respectiv, 3 lei cât era până în luna iunie 2022.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media