VIDEO/ Explozii, urmate de un incendiu într-un sat din Crimeea anexată de ruși: „Șeful” peninsulei, la fața locului

16 august 2022, 08:57 Ucraina 628
explozii într-un sat din Crimeea.  Sursa: captură video/Telegram

În dimineața zilei de 16 august, câteva explozii au răsunat în regiunea Djankoi din Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă. Așa-zisul șef al administrației ocupaționale din Crimeea, Serghei Aksionov, a plecat la fața locului, scrie hromadske.ua.

Acest lucru este raportat și pe canalele de Telegram pro-ruse.

Pe rețelele de socializare se vehiculează informația că o substație electrică este în flăcări în satul Maisky, lângă Djankoi.

„Șeful” Crimeei ocupate a declarat că s-a deplasat la fața locului, la Maisky.

Cauzele incidentului sunt investigate. Detaliile nu sunt încă cunoscute.

Partea ucraineană nu a comentat încă despre exploziile din peninsulă.

Amintim că, pe 9 august, lângă așezarea Novofedorivka din Crimeea ocupată, mai multe explozii au tunat pe teritoriul unui aerodrom militar. Ministerul rus al Apărării a declarat că mai multe muniții de aviație au detonat pe aerodromul Saki și au negat implicarea în exploziile forțelor ucrainene și au negat, de asemenea, pierderea aeronavelor.

Ministerul Apărării al Ucrainei a raportat că nu a putut stabili cauza incendiului care a dus la explozii. Cu toate acestea, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au declarat că 9 avioane militare rusești au fost distruse în regiunea Saki.

Potrivit CNN, cel puțin șapte avioane militare rusești au fost distruse pe aerodrom. Prin urmare, Rusia pare să fi suferit cele mai multe pierderi în aviație într-o singură zi de la cel de-al Doilea Război Mondial.

The New York Times, citând un ofițer militar ucrainean de rang înalt, scrie că în spatele exploziilor din Crimeea se află Forțele Armate ale Ucrainei.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media