Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american, euro și alte valute majore - 29 iunie 2023

29 iunie 2023, 07:52 Economie 128
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Creșteri semnificative ale ratei de schimb valutar a leului moldovenesc față de dolarul american și euro

Astăzi, joi, 29 iunie 2023, Banca Națională a Moldovei a publicat rata de schimb valutar pentru moneda națională, leul moldovenesc (MDL), în raport cu principalele valute internaționale.

Potrivit datelor oferite de Banca Națională a Moldovei, rata de schimb valutar pentru dolarul american (USD) este de 18,2492 MDL. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de ziua precedentă când rata era de 18,1989 MDL. Diferența este de +5 bani.

De asemenea, rata de schimb valutar pentru euro (EUR) este astăzi de 19,991 MDL comparativ cu ziua precedentă când era de 19,9305 MDL. Diferența este de +6 bani.

Raportat la alte monede majore precum hryvna ucraineană (UAH) și rubla rusă (RUB), nu s-au înregistrat diferențe semnificative între ratele actuale și cele din ziua precedentă.

În ceea ce privește leul moldovenesc în raport cu leul românesc (RON), rata de schimb valutar este astăzi de 4,0322 MDL comparativ cu ziua precedentă când era de 4,0167 MDL. Diferența este de +1 ban.

Este important de menționat că orice schimbare a ratei valutare mai mică de 50 bani este considerată nesemnificativă.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media