ULTIMA ORĂ/ Adriana Bețișor, fosta șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție, trimisă în judecată pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției

2 septembrie 2021, 13:10 Justiție 1608
Adriana Bețișor.  Sursa: Ziarul de Gardă
Adriana Bețișor, fosta șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis dosarul în judecată.

Potrivit rechizitoriului, faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuita, activând în calitate de procuroră, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurora urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorei într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurora a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorei să-și „onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați.

În prezent, persoana învinuită nu mai activează în organele Procuraturii.

Fiind audiat de procurori, aceasta nu-și recunoaște vina. La această etapă este cercetată în libertate.

Urmărirea penală pe acest caz a fost efectuată de PCCOCS.

În contextul principiului toleranţă zero la corupție, cu precădere din propriile rânduri, Procuratura Generală reamintește cetăţenilor despre posibilitatea de a comunica despre pretinse fapte de corupţie sau alte abuzuri admise de angajaţii procuraturii, la numărul de telefon 0 (22) 828-342 .

În aprilie 2021, Ziarul de Gardă scria că Adriana Bețișor ar fi fosta șef-adjunctă a Procuraturii Anticorupție (PA) despre care PG a anunțat că a fost recunoscută și audiată de PCCOCS în calitate de bănuită de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari.

Potrivit aceleași surse, dosarul în care aceasta este bănuită că ar fi luat bani este cel în care este vizat Ruslan Doboș, fost director financiar adjunct al companiei Asito.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media