VIDEO/ „Nu mă puneți într-o oală cu Platon”. Prima reacție a lui Cavcaliuc, după ce Biroul INTERPOL Moldova a cerut ca acesta să fie dat în căutare internațională

1 septembrie 2021, 17:58 Justiție 407
Gheorghe Cavcaliuc.  Sursa: captură video

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție după ce Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca acesta, alături de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, să fie dat în căutare internațională. Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție a declarat că „nu este corect” să fie asociat cu Veaceslav Platon, menționând că este ofițer de rang înalt și a anunțat că avocatul său va face interpelări către oficiul central INTERPOL „pentru a afla adevărul”.

Gheorghe Cavcaliuc a venit cu atacuri la adresa Procuraturii, în special la adresa procurorei responsabile de dosarul „Verde de briliant”, Ludmila Zaharia. Liderul PACE a spus că Procuratura face un „circ la comanda politicienilor care au influență”, iar procurora i-ar fi falsificat dosarul și a dat de înțeles că va face „totul pentru ca aceasta„să fie trasă la răspundere”.

„Nu mă puneți-l într-o oală cu Platon sau alte persoane care au probleme cu justiția. Eu sunt ofițer de rang înalt. Eu am servit poporul Republicii Moldova și cetățenii aproape 20 de ani. Nu o data mi-am riscat viața și sănătatea mea și a familiei salvând alte vieți omenești. Nu cred că este corect sa ma puneți în aceeași oală cu alte persoane care nu mă reprezintă”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc într-o adresare video.

Acesta a reiterat că se află la Londra, în deplasare de serviciu în Marea Britanie și că se va prezenta doar în fața unui procuror cinstit, „nu șantajat și manipulat politic”.

Fostul șef al IGP a anunțat, totodată, că avocatul său va face interpelări către oficiul central INTERPOL și către alte autorități „pentru a afla adevărul”.Amintim că Gheorghe Cavcaliuc este acuzat, împreună cu patru membri ai PACE, de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acesta este cercetat pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani. Potrivit liderului PACE, dosarul „Verde de briliant” este unul instrumentat la comandă și ar avea intenția să distragă de la problemele grave care sunt în organele procuraturii. Totodată, acesta menționează că a cerut recuzarea procurorilor „cu care este în conflict de interese și care nu-i garantează un proces echitabil”.


El a părăsit teritoriul Republicii Moldova chiar în Ziua Alegerilor și s-a afișat în Italia, de unde a anunțat că că s-ar afla în drum spre casă.. Mai apoi, acesta a fost filmat plimbându-se pe o stradă din Londra.

Fostul șef al Poliției a confirmat că se află în Marea Britanie, declarând că a revenit la fostul loc de muncă, la o companie a miliardarului Anatol Stati din Marea Britanie. Tot atunci, acesta a spus că este gata să revină în Republica Moldova doar în fața unui procuror nepărtinitor.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media