Va fi sau nu prezent Igor Dodon la ședința de astăzi a Legislativului? Ce spune Vlad Batrîncea

29 iulie 2021, 09:39 Politică 165
Vlad Batrîncea, urcând scările Parlamentului.  Sursa: captură video/ Replica Media

După ce Igor Dodon a lipsit de la ședința de constituire a Parlamentului nou ales, deputatul Vlad Batrîncea asigură că liderul PSRM va fi prezent la ședința de astăzi, 29 iulie, a Legislativului.

Mai mult, Batrîncea a precizat pentru Replica Media că la ședința de astăzi va fi prezentă și Zinaida Greceanîi, care potrivit acestuia, va fi aleasă președinta fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Întrebat de reportera Replica Media cine merita sa fie președintele Parlamentului, Batrîncea a spus că „vom vedea”.

Jurnal.md scrie că deputatul Igor Dodon a revenit noaptea trecută din vacanța în Turcia, trecând cu familia prin sala delegațiilor oficiale, ca și la plecare.

Potrivit sursei citate, zborul a ajuns puțin după miezul nopții la Chișinău, cu întârziere, iar Dodon a încercat să plece în maximă discreție, ieșind nici măcar nu prin sala VIP, ci chiar prin cea prin care trec delegațiile oficiale.

Parlamentul din legislatura a XI-a se convoacă astăzi, 29 iulie, cu începere la ora 10:00, la cea de a doua ședință, după ce prima ședință a fost amânată la propunerea PAS.

Potrivit legii, astăzi urmează a fi constituite fracțiunile. PAS va fi de departe cea mai mare din Parlament cu 63 de mandate și majoritate absolută. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat anterior că vor veni cu o fracțiune consolidată formată din 32 de deputați, iar cel de la Șor, cu 6 deputați vor forma a 3-a fracțiune.

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu ar putea fi ales președinte al Parlamentului, potrivit surselor Replica Media. Sursele Replica Media mai spun că în calitate de vicepreședinți de Parlament ar putea fi aleși deputatul PAS, Mihai Popșoi și deputatul BCS, Vlad Batrîncea.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlament, constituită din 32 de deputați, va fi condusă de fosta președintă a Legislativului, deputata PSRM Zinaida Greceanîi, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea la postul public de radio. Socialistul a menționat că această decizie urma să fie făcută publică la ședința de constituire a Parlamentului din 26 iulie, dar din cauză că aceasta a fost amânată la propunerea PAS, anunțul va fi făcut public joi, 29 iulie.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media