VIDEO/ Doi tineri - reținuți, fiind suspectați de comercializarea drogurilor: Aceștia riscă până la 15 ani de închisoare

23 februarie 2023, 12:21 Justiție 418
doi tineri, reținuți pentru droguri.  Sursa: politia.md

O fată de 19 și un băiat de 24 de ani, originari din Chișinău și Orhei, au fost reținuți, fiind suspectați de comercializarea drogurilor în sectorul Botanica al capitalei. Tânăra a fost reținută în flagrant în timp ce plasa droguri în ascunzișuri. Aceasta activa în calitate de curier pe Telegram.

Despre activitatea infracțională a băiatului polițiștii au obținut informații operative.

În timpul documentării și perchezițiilor la domiciliul acestuia au fost depistate 80 pachețele de tip zip-lock și alte 11 improvizate de culoare neagră, în interior cu o masă vegetală de culoare verde.

Valoarea drogurilor ridicate se estimează la aproximativ 50.000 de lei.

Pe caz se efectuează măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor persoane complici la săvârşirea infracţiunii. Ambii au fost arestați pentru 30 de zile.

Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media