FOTO/ Canalele de Telegram ale Maiei Sandu și Andrei Spînu au fost sparte. Președinția a infirmat veridicitatea ultimelor mesaje publicate

9 noiembrie 2022, 15:27 Politică 492
Maia Sandu, Andrei Spînu.  Sursa: Colaj Replica Media

Canalele oficiale de Telegram ale Președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute. Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către un site care conține o pretinsă corespondență de pe telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Postarea de pe canalul Telegram al Maiei Sandu a fost deja ștearsă. Președinția și Guvernul au anunțat un atac cibernetic și au negat veridicitatea ultimelor postări.

„Vezi adevărul despre ilegalitățile din Procuratură și Ministerul Justiției. Accesează adresa ca să vezi poze cu celula pregătită pentru Alexandr Stoianoglo încă din 2021” - așa începea mesajul distribuit de câteva ori din contul de Telegram al președintei Maia Sandu.

Apoi a fost spart și canalul de Telegram al vicepremierului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe care a fost postat același mesaj.

Pe link-ul postat în mesaje, hackerii au promis să publice corespondența privată a oficialilor din Guvern, nu doar a ministrului Justiției.

La scurt timp, Instituția Prezidențială a publicat o reacție în care a denunțat spargerea contului de Telegram.

„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media