Măsurile enunțate de ANSA pentru producătorii care îmbuteliază produse vitivinicole în butelii PET

12 septembrie 2022, 16:02 Nutriție 240
Vim îmbuteliat în PET-uri.  Sursa: www.ansa.gov.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță astăzi, 12 septembrie, că Organismul de certificare din cadrul Instituției Publice „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate” a stabilit un șir de acțiuni ca rezultat al verificării calității produselor vitivinicole îmbuteliate în butelii PET (indici organoleptici, de calitate, autenticitate, inofensivitate), prelevate de către inspectorii ANSA, în cadrul controalelor inopinate efectuate în rețeaua de comerț cu amănuntul.

Măsurile ce au fost luate:

  • Începând cu data de 05.09.2022 se suspendă Certificatele de conformitate, eliberate pentru produsele vitivinicole îmbuteliate în butelii PET certificate în serie (schema nr.3).
  • Produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri, după data de 05.09.2022 vor fi certificate numai pe lot, în conformitate cu cerințele schemei nr.1 de certificare.
  • Suspendarea certificării în serie a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri va fi ridicată, numai devreme de 6 luni și cu condiția că producătorii de produse vitivinicole îmbuteliate în PET-uri nu vor avea nici o neconformitate la testarea acestora pe lot.

ANSA anunță că va monitoriza calitatea și modul de plasare pe piață a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri în baza certificatelor de conformitate emise pe lot.

„Acțiunea este în desfășurare...”, precizează ANSA.

Detalii: tel. (022) 28-59-59; 79-30-66

În cazul în care se depistează produse vitivinicole neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, e-mail: [email protected].

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media