LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229. Kiev, Lviv, Dnipro și alte orașe din Ucraina au fost supuse unor atacuri cu rachete; Vladimir Putin a confirmat loviturile asupra infrastructurii de energetică din Ucraina; G7 se reunește de urgență

10 octombrie 2022, 07:54 Ucraina 383
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Război în Ucraina, ziua 229. Vladimir Putin a convocat, luni Consiliul de Securitate, după explozia de pe podul Kerci. „Acesta este un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile critice a Federației Ruse”, a declarat liderul de la Kremlin. El a dat vina pe Kiev pentru deflagrația masivă care a avariat Podul Crimeii.

Între timp, după ce sâmbătă dimineață un bloc de locuinţe a fost lovit în plin de rachete, Zaporojie a fost din nou atacat şi duminică noapte. Centrala nucleară a orașului a fost reconectată la reţeaua de electricitate, a anunţat AIEA, care a numit conexiunea o „eliberare temporară dintr-o situaţie încă de nesuportat”.

Kiev, Lviv, Zaporojie, Dnipro, Ternopil, Harkiv și alte regiuni ucrainene au fost supuse unui atac masiv de rachete în dimineața zilei de astăzi. Sunt morți și răniți, transmit serviciile de urgență ucrainene. Analiștii militari ucraineni și internaționali spun că asta ar fi o răzbunare a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru distrugerea podului Kerci din Crimeea.

UPDATE 21:18. Preşedintele american Joe Biden a „condamnat ferm” luni valul de bombardamente ruseşti în Ucraina, dovadă a „brutalităţii absolute” a omologului său rus Vladimir Putin, soldate cu cel puţin 11 morţi şi 89 de răniţi în toată ţara.

„Aceste atacuri au ucis şi rănit civili şi au distrus ţinte nemilitare”, a denunţat liderul democrat, asigurând că acestea nu vor face decât să întărească sprijinul american pentru Ucraina şi că SUA vor continua „să impună Rusiei să plătească scump pentru agresiunea sa”.


UPDATE 20:25. Șeful securității cibernetice din Ucraina, Iuri Zaskoka, a fost ucis în bombardamentele de luni asupra Kievului, anunță Anton Gerashchenko, consilier în Ministerul de Interne de la Kiev:

„Lovitura de astăzi de la Kiev i-a luat viața lui Iuri Zaskoka, 41 de ani – șeful departamentului de securitate cibernetică din cadrul Poliției Naționale din Kiev. Îl cunoșteam, era o persoană minunată, profesionist și patriot. Iuri se îndrepta cu mașina spre serviciu când a fost ucis de Rusia”, a anunțat consilierul MAI ucrainean.


UPDATE 19:47. Ministerul Energiei din Ucraina a anunțat că oprește începând de marți exportul de electricitate din cauza bombardamentelor cu rachete rusești asupra instalațiilor energetice, o decizie ce afectează țări din Uniunea Europeană, dar și Republica Moldova. Exporturile ucrainene de energie electrică se fac inclusiv prin România.

„Rusia continuă să exercite teroarea energetică împotriva Ucrainei și intensifică presiunea energetică asupra Uniunii Europene. Electricitatea ucraineană, pe care am exportat-o după sincronizarea cu UE, împreună cu liniile separate către Moldova și Polonia, a ajutat Europa să înlocuiască gazul rusesc și a menținut stabilitatea sistemului energetic european. Chiar și după oprirea centralei nucleare din Zaporojie, care se află sub ocupație rusă de mai bine de 7 luni, Ucraina și-a îndeplinit obligațiile față de partenerii europeni în ceea ce privește exportul de energie electrică. Dar bombardamentele cu rachete de astăzi. care au lovit generatoare și stații electrice, obligă Ucraina să treacă la oprirea exporturilor de electricitate începând cu 11 octombrie 2022, pentru a-și stabiliza propriul sistem energetic”, anunță Ministerul ucrainean al Energiei, într-un comunicat.


UPDATE 19:06. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunţat luni, potrivit purtătorului său de cuvânt, „o escaladare inacceptabilă a războiului” în Ucraina după sângeroasele bombardamente de luni, de o amploare fără precedent de luni de zile, care au lovit Kievul şi alte oraşe ucrainene.

Guterres „este profund şocat” de aceste atacuri cele mai masive ale Rusiei de la începutul războiului în Ucraina, a indicat într-un comunicat purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric, apreciind că ele constituie „o nouă escaladare inacceptabilă a războiului” pentru care civilii „plătesc cel mai mare preţ”.

ONU a denunţat bombardamentele, care au provocat pagube semnificative în zonele civile şi au făcut zeci de morţi şi de răniţi.


UPDATE 18:28. Atacul asupra podului din Crimeea devine un simbol al intrării conflictului din Ucraina într-o nouă etapă, a declarat șeful parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

„Atacul terorist de pe podul din Crimeea devine un simbol al intrării conflictului într-o nouă etapă. Acest caz, nici măcar un clopoțel, ci un semnal de alarmă, ne cheamă pe toți la disciplină și vigilență, ne obligă să trecem la mobilizare”, a scris Konstantinov pe canalul său de Telegram. Oficialul prorus a subliniat că trebuie făcut totul pentru ca locuitorii peninsulei să nu simtă niciun fel de inconvenient economic sau social.

„Podul continuă să funcționeze, un coridor terestru de-a lungul coastei Mării Azov este în funcțiune, iar feriboturile au început să funcționeze”, a adăugat Konstantinov.


UPDATE 17:30. Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni Ucraina că a încercat să arunce în aer şi un segment al gazoductului Turkish Stream, în mesajul televizat în care liderul de la Kremlin a anunţat un raid masiv cu rachete asupra unor ţinte din Ucraina ca represalii după explozia de pe podul Kerci.

Ucraina „a desfăşurat o serie de atentate teroriste împotriva instalaţiilor electrice şi de transport de gaz, inclusiv încercarea de a detona un segment din (gazoductul) Turkish Stream. Toate acestea sunt probate cu date obiective, inclusiv cu declaraţiile celor arestaţi”, a susţinut preşedintele rus.

Gazoductul Turkish Stream leagă Rusia de Turcia prin Marea Neagră, iar pe lângă Turcia prin acest gazoduct sunt aprovizionate cu gaze şi alte ţări europene. De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că serviciile speciale ale Ucrainei au comis trei atacuri teroriste împotriva centralei nucleare de la Kursk, fără a prezenta însă vreo dovadă în acest sens.


UPDATE 16:53. Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a scris luni, într-un mesaj pe Telegram, în care declară că bombardamentele rusești asupra orașelor ucrainene sunt „doar primul episod”.

„Statul ucrainean, în actuala configurație, cu regimul politic nazist, va reprezenta o amenințare directă și evidentă pentru Rusia. Din acest motiv, dincolo de apărarea oamenilor noștri și a granițelor țării noastre, obiectivele acțiunilor noastre viitoare, din punctul meu de vedere, trebuie să fie demontarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a scris Medvedev.

Despre atacurile rusești asupra Ucrainei, Medvedev a scris că sunt „primul episod”. „Vor mai urma și altele”, a mai adăugat fostul președinte rus.


UPDATE 16:36. Ca urmare a bombardamentelor rusești de dimineață a Lviv-ului, orașul a rămas practic fără alimentare cu energie, potrivit primului viceprimar al orașului, Andrei Moskalenko.

„Aproximativ 90% din oraș este fără electricitate. Prin urmare, tramvaiele și troleibuzele nu circulă. Dar numărul autobuzelor pe trasee a crescut. Peste 80% din semafoare nu funcționează. Autoritățile de reglementare lucrează la intersecțiile mari. Nu există alimentare cu apă caldă în oraș”, scrie edilul.

Moskalenko a adăugat că apa rece este furnizată datorită energiei de rezervă. De asemenea, în oraș întreruperi în comunicațiile mobile.


UPDATE 15:50. Liderii europeni privind atacurile cu rachete asupra Ucrainei:

Președintele francez Emmanuel Macron a purtat o conversație telefonică de urgență cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenskiy. Macron și-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina și și-a exprimat îngrijorarea extremă cu privire la rapoartele privind victimele civile, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.

Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit și cu Zelenskiy și l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului și a altor țări din G7, a confirmat un oficial al guvernului german.

Ministrul polonez de externe Zbigniew Rau a numit loviturile cu rachete „un act de barbarie și o crimă de război”, adăugând că „Rusia nu poate câștiga acest război. Vă stăm în spatele vostru, Ucraina!”

Secretarul britanic de externe James Cleverley a exprimat un sentiment similar, spunând că atacurile rusești asupra țintelor civile sunt inacceptabile și sunt dovada de slăbiciune a lui Putin, nu de forță.

Nicu Popescu, ministrul de externe al Republicii Moldova, a declarat că mai multe rachete de croazieră ruse care vizează Ucraina au traversat spațiul său aerian. Diplomatul a confirmat că Moldova a chemat ambasadorul Rusiei de la Chișinău pentru a cere o explicație cu privire la această încălcare.


UPDATE 14:41. Poliția Națională a Ucrainei a raportat că 10 persoane au fost ucise în urma atacului cu rachete de astăzi asupra orașelor ucrainene, iar alți cel puțin 60 au fost răniți.


UPDATE 14:02. Vladimir Putin a confirmat loviturile asupra infrastructurii de energetică din Ucraina.

Liderul de la Kremlin spune că este vorba despre o reacție la „atacurile teroriste” ale serviiciilor speciale ucrainene și că Rusia va răspunde dur și la fel de intens de fiecare dată când va fi atacată.


UPDATE 14:00. Traficul de metrou a fost restabilit în Kiev, a declarat primarul Vitalii Kliciko.

„Îi îndemn pe locuitorii orașului să nu neglijeze avertismentele de raid aerian și să respecte regulile legii marțiale! Nu mergeți astăzi în oraș fără nevoie urgentă", scrie UNIAN, care îl citează pe primarul capitalei Ucrainei.

Kliciko a amintit că stațiile de metrou funcționează și ca adăposturi anti-bombe.


UPDATE 13:44. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, împreună cu cancelarul german Olaf Scholz, au convocat o reuniune de urgență a G7 pe fondul atacului masiv rusesc de astăzi asupra orașelor ucrainene.

„Este programat discursul meu, în care voi vorbi despre atacurile teroriste ale Federației Ruse. De asemenea, am discutat (cu referire la cancelarul german) despre problema creșterii presiunii asupra Rusiei și a ajutorul în refacerea infrastructurii deteriorate”, a declarat Zelenskiy.


UPDATE 13:25. La Kiev, Podul de sticlă de lângă Arcul Prieteniei Popoarelor a fost lovit de un atac cu rachete. Acest pod pietonal și de biciclete peste Vladimirsky Spusk este una dintre atracțiile turistice populare din capitala Ucrainei.

Podul a fost construit în 2019. Și-a primit numele datorită ferestrelor panoramice din podeaua punților de observație și a ramei de sticlă a podului. Podul oferă o vedere pitorească a Kievului.UPDATE 13:02. Ministerul Educației al Ucrainei a cerut transferarea tuturor instituțiilor de învățământ ale țării la învățământ la distanță până pe 14 octombrie din cauza atacurilor masive cu rachete pe teritoriul ucrainean.

„Astăzi, inamicul a dat din nou lovituri zdrobitoare asupra regiunilor și capitalei. Fac un apel către șefii și șefii instituțiilor de învățământ! Sarcina noastră este să protejăm pe cât posibil toți participanții la procesul educațional. Prin urmare, vă rog, să se ia o decizie privind învățământul la distanță până la sfârșitul acestei săptămâni”, a spus ministrul Educației al Ucrainei, Serghei Șkarlet, într-o declarație.


UPDATE 12:07. Trei rachete care se îndreptau spre Ucraina au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, transmite Ministerul Apărării de la Chișinău.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița - Soroca - Moghilev Podolsk.
2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei.


UPDATE 12:04. Vitalie Kim, carismaticul guvernator al regiunii Nikolaev, a ieșit cu o adresare video.

Kim spune că atacul masiv lansat de Rusia în această dimineață este unul din disperare și de fapt, un răspuns la o ofensivă a Armatei Ucrainei „tocmai în zonele unde trebuie”, cum s-a exprimat politicianul ucrainean.

Guvernatorul mai spune că Nikolaev încă nu a fost afectat de atacuri și spune că sunt posibile întreruperi ale livrărilor de curent, dar că lucrările de reparații a infrastructurii energetice au început în toată Ucraina.


UPDATE 11:55. Portalul Ucraina Online publică harta cu loviturile Rusiei din această dimineață. Practic întreaga Ucraină a fost atacată.UPDATE 11:34. Rușii au atacat și regiunea Odesa, însă forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât trei rachete și cinci drone kamikaze, transmite pe Twitter canalul TpyxaNews.


UPDATE 11:31. „Atacurile cu rachete la scară largă asupra centrelor orașelor ucrainene sunt dovada caracterului terorist al regimului rus. Măști aruncate: există uciderea în masă a civililor și distrugerea infrastructurii civile”, este declarația lui Mihail Podolyak, consilier al Președintelui Ucrainei.

„Aceasta, desigur, este o dovadă a convulsiilor pe moarte ale unei fiare rănite. Ei nu știu să lupte pe câmpul de luptă - au lovit civili cu rachete... Au fost lansate 75 de rachete peste Ucraina. 41 au fost doborâte de apărarea noastră antiaeriană”, a mai adăugat oficialul ucrainean.


UPDATE 11:29. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a acuzat Rusia de război împotriva civililor.

„A 229-a zi a unui război la scară largă. A 229-a zi ei încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului. În general, să ne distrugă oamenii care dorm acasă în Zaporojie. Să ucidă oamenii care merg la lucrează în Dnipro și Kiev”, a scris Zelensky pe Telegram.

Președintele a reamintit că raidul aerian continuă în toată Ucraina.

„Din păcate, sunt morți și răniți. Vă implor: nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de dumneavoastră și de familia dumneavoastră. Fiți puternici”, a scris președintele Ucrainei.


UPDATE 11:20. Luni dimineață, Rusia a bombardat Kievul și alte orașe și orașe ucrainene. Acest lucru a fost anunțat de șeful adjunct al biroului președintelui Kirill Timoșenko.

În urma bombardamentelor, civili au fost răniți. „Stați în acoperire! Nu neglijați securitatea”, a avertizat Timoșenko.

Martorii oculari raportează explozii în regiunile Ternopil, Lviv, Jîtomir și Nipru. Activitatea de apărare aeriană este raportată și în regiunea Hmelnițk.

3-4 explozii au tunat la Kiev la ora 08:00 dimineața. Informațiile despre bombardamente au fost confirmate de primarul capitalei, Vitali Kliciko. Au fost înregistrate explozii în districtul Shevchenko.

Puțin mai târziu, corespondenții BBC din Kiev au raportat cel puțin o explozie mai puternică în capitala ucraineană.

Metroul din Kiev a suspendat circulația trenurilor pe linia roșie, nodul de transfer Teatralnaya-Zoloti Vorota a fost închis temporar. Toate stațiile de metrou funcționează ca un adăpost. Apărarea aeriană funcționează în regiunea Kiev, a declarat șeful administrației militare regionale, Alexei Kuleba.

Primarul orașului Dnipro, Boris Filatov, a raportat explozii în oraș. Noaptea, rușii au lansat lovituri, inclusiv cu uragane, Grad și artilerie grea, în patru raioane din regiunea Dnepropetrovsk.

În districtul Nikopol, 3 comunități au fost bombardate - Nikopol, Krasnogrigorevskaya și Mirovskaya.

În Nikopol însuși, peste 30 de clădiri înalte și case private au fost grav avariate. Au fost bombardate un spital, un liceu, un oficiu poștal, o farmacie, o bibliotecă, magazine, cafenele și o frizerie.

În regiunea Krivoy Rog, „uraganele” rușilor au lovit teritoriul comunității Zelenodolsk.


UPDATE 10:25. Armata ucraineană anunță despre pierderile forțelor ruse de la începutul invaziei și până în prezent:

personal ‒ aproximativ 62.870 (+370) persoane au fost lichidate;

tancuri ‒ 2495 (+9);

vehicule blindate de luptă / APV ‒ 5149 (+16);

sisteme de artilerie – 1486 (+9);

RSZV / MLRS – 353 (+5);

sisteme de război antiaeriene ‒ 181 (+1);

aeronave – 267 (+1);

elicoptere – 235 (+0);

Nivel operațional-tactic UAV – 1097 (+11);

rachete de croazieră ‒ 249 (+2);

nave de război / bărci ‒ 15 (+0);

vehicule și rezervoare de combustibil – 3.908 (+18);

echipament special ‒ 136 (+0).UPDATE 10:18. Vladimir Zelenskiy a publicat mai multe imagini cu distrugerile provocate de atacurile ruse în Ucraina și a făcut un apel populației să nu ignore sirenele și să să ducă în adăposturi.


UPDATE 09:47. Aceste imagibi arată în aceste momente Kievul. Analiștii militari ucraineni și internaționali spun că asta ar fi o răzbunare a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin pentru distrugerea podului Crimeea.

Un fost deputat ucrainean pro-rus a scris pe pagina sa de Telegram că asupra Ucrainei s-au lansat în această dimineață peste 40 de rachete de croazieră.

Explozii au fost semnalate în Dnepr, Ternopil, Hmelnițk și chiar în Lviv.


UPDATE 09:19. Adunarea Generală a ONU, în sesiune extraordinară de luni, va începe dezbaterea asupra unui proiect de rezoluție care condamnă anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

„Dacă sistemul ONU și comunitatea internațională, prin Adunarea Generală, nu răspund la astfel de încercări ilegale [de a ocupa teritorii], atunci vom fi într-o poziție foarte, foarte proastă”, unul dintre autorii proiectului, UE. Ambasadorul la ONU Olof Skoog, a declarat reporterilor, nu va lua nicio măsură - va da cartonaș alb altor țări să facă același lucru sau să recunoască ceea ce a făcut Rusia.

Proiectul de rezoluție, văzut de jurnaliștii AFP, condamnă „tentativa de anexare ilegală a regiunilor Ucrainei Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina, după „referendum”, și subliniază că aceste acțiuni „nu au forță juridică în conformitate cu dreptul internațional”.

Rezoluția cere tuturor statelor și organizațiilor internaționale să nu recunoască anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene și cere retragerea imediată a trupelor ruse din Ucraina.

Rusia a trimis deja o scrisoare statelor membre ONU, în care afirma că acțiunile delegațiilor occidentale „nu au nicio legătură cu protecția dreptului internațional și cu principiile ONU”.

„Ei urmăresc doar propriile lor obiective geopolitice”, a declarat Vasili Nebenzi, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, într-o scrisoare.


UPDATE 09:15. Rusia a lansat un atac masiv cu rachete de croazieră asupra Kievului. Una dintre lovituri s-a petrecut tocmai în timpul unei transmisiuni în direct a BBC.


UPDATE 08:48. Rusia trebuie să răspundă atacului terorist al Ucrainei asupra podului din Crimeea ucigând direct terorişti, a declarat vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, jurnalistei Nadana Fridrikhson, transmite TASS.

Într-un interviu scris publicat pe canalul Telegram al lui Fridrikhson, Medvedev a afirmat: „Rusia poate răspunde la această crimă doar ucigând direct terorişti, aşa cum se obişnuieşte în alte părţi ale lumii. La asta se aşteaptă cetăţenii ruşi”.

Medvedev a susţinut că responsabilitatea atacului aparţine „statului eşuat Ucraina”.

„A fost un act terorist şi un sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu a existat niciodată nicio îndoială în acest sens. Au fost prezentate toate datele şi au fost trase concluzii”, a subliniat el.

Un camion a explodat pe podul Crimeea – cunoscut şi ca podul Kerci – sâmbătă dimineaţă, provocând incendierea mai multor rezervoare de combustibil ale unui tren. Trei persoane au murit în explozie, iar porţiuni ale podului rutier către peninsulă s-au prăbuşit. Traficul feroviar şi auto de peste Podul Crimeei a fost restabilit, precizează TASS.


UPDATE 08:12. Rușii au lovit din nou, în cursul nopții, orașul ucrainean Zaporojie. Informația a fost transmisă de guvernatorul regiunii, Alexandr Staruh, pe contul său oficial Telegram, luni, în jurul orei 300. Potrivit acestuia, un atac cu rachetă în centrul orașului a distrus o clădire rezidențială cu mai multe etaje.

Într-o altă postare pe Telegram, șeful administrativ din Zaporojie, Anatoli Kurtev, a adăugat că rușii „au lovit din nou infrastructura rezidențială a orașului”, ceea ce a dus la producerea unui incendiu. Încă nu se știe despre câte victime este vorba.

Acest atac vine după lovitura devastatoare de sâmbătă asupra orașului, în care o clădire de nouă etaje a ars și s-a prăbușit parțial. Echipele de salvatori încă încearcă să găsească morții și răniții prinși sub dărâmături.


UPDATE 07:50. Fostul secretar de Stat american Mike Pompeo a criticat afirmaţiile preşedintelui Joseph Biden despre riscurile unui conflict nuclear cu Rusia, exprimând speranţa că Administraţia de la Washington poartă negocieri în mod discret.

Joe Biden a declarat joi că omologul său rus, Vladimir Putin, „nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice ori chimice, în contextul performanţelor slabe ale armatei ruse” în Ucraina. Biden a afirmat că actuala perioadă prezintă cele mai mari riscuri ale unui război nuclear după Criza Rachetelor Cubaneze, din anul 1962.


UPDATE 07:20. Președintele rus Vladimir Putin va organiza luni o reuniune operațională a Consiliului de Securitate, la doar două zile după explozia masivă care lovit Podul Kerci, care leagă Crimeea și Rusia.

Duminică, liderul de la Kremlin a acuzat serviciile secrete ucrainene (SBU) că s-au aflat la originea deflagrației, spunând că a fost vorba despre un act terorist contra unei infrastructuri cheie.

Autorii, executanţii şi comanditarii sunt serviciile secrete ucrainene. Nu este niciun dubiu. Acesta este un act de terorism îndreptat spre distrugerea infrastructurii civile esenţiale a Federaţiei Ruse”, a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu şeful Comitetului de anchetă rus, potrivit Kommersant.

Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie și 9 octombrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media