Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit campioană mondială, iar Irina Rîngaci a luat bronzul în finala Campionatului Mondial de la Belgrad

15 septembrie 2022, 21:05 Sport 276
Anastasia Nichita ș Irina Rîngaci.  Sursa: colaj/ Federația de Lupte din Republica Moldova

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit campioană mondială, iar Irina Rîngaci a luat bronzul în finala Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova.

„Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială! Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut 4 victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen”, se arată în anunț.

Totodată, Irina Rîngaci a luat bronzul în finala Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

A fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

În 2021, Anastasia Nichita a concurat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. În acest an, Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.


Irina Rîngaci este prima luptătoare din R. Moldova care a devenit campioană mondială în 2021. Atunci, luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat aurul în urma unei finale dramatice 8-6 contra sportivei din Japonia, Miwa Morikawa.

La 20 august 2021, Irina Rîngaci a devenit campioană mondială printre tineret, după ce a învins-o cu 12-2 pe o luptătoare din India, la campionatul mondial din Rusia.

În luna mai 2021, luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat și Europenele destinate sportivilor sub 23 de ani, care a avut loc la Skopje, Macedonia de Nord, iar în aprilie Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte printre senioare.Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media