Chișinăul avertizează Tiraspolul că declarațiile făcute de reprezentanții săi la Moscova „pun în pericol atât procesul de negocieri, cât și stabilitatea situației din regiune”

16 noiembrie 2022, 14:03 Politică 558
Guvernul RM.  Sursa: Replica Media

Biroul Politici de Reintegrare critică declarațiile făcute la Moscova de către delegația administrației separatiste de la Tiraspol. Într-un comentariu oferit redacției noastre, Biroul a avertizat că acțiunile celor de la Tiraspol pun în pericol atât procesul de negocieri cu autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, cât și stabilitatea situației din regiune în general.

Mariana Sarî, purtătoarea de cuvânt a Biroului de Reintegrare, a declarat pentru Replica Media că Chișinăul a făcut tot posibilul pentru a menține dialogul deschis, pentru a găsi soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ea a subliniat că nu există niciun motiv pentru a vorbi despre o „criză umanitară” în regiunea transnistreană, cu atât mai mult, despre o criză provocată de Chișinău.

Amintim că marți, 15 noiembrie, o delegație din administrația separatistă de la Tiraspol, condusă de așa numitul președinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol Alexandr Korșunov, a fost într-o vizită la Moscova unde a participat la ședințe în Duma de Stat și în Consiliul Federației al Federației Ruse.

Aceștia au mers să discute cu oficialii ruși despre reducerea livrărilor de gaze naturale.

Reprezentanții Tiraspolului s-au plâns oficialilor ruși că Republica Moldova „a încetat să respecte orice acorduri, chiar și cele de bază” și că a limitat aprovizionarea cu gaze a regiunii din stânga Nistrului, provocând „o catastrofă umanitară”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media