Kent Doyle Logsdon va fi noul ambasador al SUA în Republica Moldova

14 iulie 2021, 21:21 SUA 849
Kent Doyle Logsdon.  Sursa: ambasador SUA în RM

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a nominalizat pe Kent Doyle Logsdon la funcția de ambasador în Republica Moldova. Informația a fost publicată pe pagina oficială a Casei Albe.

Printre cele 11 nominalizări ale șefului de la Casa Albă făcute ieri, 13 iulie, se regăsește Kent Doyle Logsdon pentru funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova și a lui Jeffrey Flake, fost senator republican, pentru funcția de ambasador al SUA în Turcia.

Kent Doyle Logsdon este diplomat de carieră. Printre funcțiile anterioare ale lui Kent se numără Directorul Centrului de Operațiuni, Directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia. De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina și a deținut funcții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania.

Kent vorbește rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Kent este originar din Sewickley, Pennsylvania. Deține o diplomă de master în relații internaționale la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvern la Universitatea Notre Dame.

Actualmente funcția de ambasador al SUA în țara noastră o îndeplinește Dereck J. Hogan care își încheie în curând mandatul.

Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. A fost secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcție pe care a deținut-o din 2017. Hogan este unul dintre specialiştii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federaţia Rusa sau Azerbaidjan, precum şi în Afganistan.

Diplomatul are studii la University of Pittsburgh şi la Woodrow Wilson School of Public and International Affairs din cadrul Princeton University. Hogan vorbeşte limbile română, rusă şi spaniolă. Diplomatul l-a înlocuit pe James D. Pettit, care a fot numit în funcţie pe 22 mai 2014 de către preşedintele american de atunci Barack Obama.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media