VIDEO/ Șeful Administrației Militare Regionale Odesa, după atacul cu rachete ruse asupra orașului: „Singurul scop al acestui atac este terorizarea populației civile”

23 aprilie 2022, 19:50 Ucraina 206
Atacul din Odesa.  Sursa: Serviciul de Urgență al Ucrainei

Șeful Administrației Militare Regionale Odesa, Maxim Marchenko, a comentat atacul cu rachete al Rusiei asupra orașului-port ce s-a produs astăzi, 23 aprilie, în urma căreia, potrivit informațiilor preliminare, șase persoane au decedat, inclusiv un bebeluș de trei luni, iar 18 sunt rănite.

„Astăzi, inamicul a lansat un atac cu rachetă asupra Odesei. Din păcate, în rândul populației civile sunt morți și răniți. O fetiță de trei luni a murit. O clădire de locuințe și dotări de infrastructură au fost avariate. În timpul atacului, unitățile noastre de apărare antiaeriană a reușit să doboare două rachete, care vizau și obiecte civile”, a menționat el.

Potrivit lui Marchenko, amenințarea unui alt atac cu rachete încă e viabilă.

„Nu vom ierta niciodată acest lucru și ne vom răzbuna pentru toată lumea. Vom obține această răutate chiar și în iad, unde i s-a rezervat deja un loc separat. Singurul scop al acestui atac este terorizarea populației civile din regiunea Odesa. Și Rusia nu este altceva decât un stat terorist. Pentru acești inumani nu mai este nimic sfânt. Și această lovitură și-a arătat încă o dată fața reală”, a adăugat șeful OVA Odesa.


Amintim că, în această după-amiază, mai multe rachete ce aparțin trupelor rusești au lovit infrastructura orașului-port ucrainean Odesa, au declarat autoritățile locale. Potrivit presei ucrainene, au fost patru explozii.

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne Anton Gherașcenko scrie pe Telegram că au fost confirmate șase decese, 18 răniți, inclusiv un copil de trei luni, în urma atacului rusesc cu rachete asupra orașului-port Odesa.

Primarului de Odesa, Ghenadi Trukhanov, a declarat că toate serviciile acordă ajutorul necesar și se lucrează pentru eliminarea consecințelor atacului. „Toate acestea se întâmplă în timp ce Odesa pașnică se pregătea pentru Învierea lui Hristos. Cred în răzbunare și dreptate. Asta înseamnă - victoria Ucrainei asupra inumanilor” a spus Trukhanov.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media