VIDEO/ Siegfried Mureșan: „Procesul de aderare la UE a început, există voință politică de ambele părți”

14 mai 2022, 14:03 Politică 90
Mureșan.png.  Sursa: Replica Media

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, și președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, Siegfried Mureșan, au declarat în cadrul unei conferințe de presă că Republica Moldova este pregătită pentru a primi statul de țară candidată la aderare în UE.

Președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, Siegfried Mureșan, a subliniat că Parlamentul European a votat o asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova și prima tranșă va veni în curând la Chișinău. De asemenea, Comisia Europeană a propus un sprijin adițional de 53 de milioane de euro pentru R. Moldova. El a declarat că rezoluția de susținere a Republicii Moldova, votată săptămâna trecută în Parlamentul European, exprimă grija principală pentru creșterea calității vieții pentru cetățenii moldoveni. „În acea rezoluție ne exprimăm sprijinul pentru parcursul european al R. Moldova și cerem instituțiilor europene să acorde statutul de stat candidat pentru a deveni membră a UE. În afară de acest lucru, avem în vedere să integrăm economic RM, prin includerea în piața unică europeană”, a subliniat europarlamentarul.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popsoi, a declarat că autoritățile de la Chișinău depun toate eforturile pentru a avansa în procesul de eurointegrare: „Acum muncim pentru a convinge toți partenerii noștri că suntem pregătiți și este un moment istoric complicat, dar pentru a oferi o șansă RM și pentru a descuraja unele acțiuni care se întâmplă în zona noastră, este important să se ofere această perspectivă de aderare”.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media