Podul de la Zatoka a fost atacat din nou în această dimineață. Autoritățile ucrainene evaluează pagubele

27 aprilie 2022, 10:10 Ucraina 950
Podul de la Zatoka.  Sursa: Captură Twitter

Armata rusă a atacat pentru a doua oară cu rachete podul rutier-feroviar de la Zatoka în dimineața zilei de miercuri, 27 aprilie. Despre asta a anunțat președintele Consiliului de administrație al companiei feroviare de stat a Ucrainei, SA „Ukrzaliznitsia”, Alexander Kamișhin pe canalul său de Telegram.

Astăzi la ora 6:45 a avut loc al doilea atac cu rachetă pe același pod peste estuarul Nistrului din regiunea Odesa. Nu au fost răniți lucrători feroviari. Vom putea determina gradul de deteriorare a infrastructurii după încheierea raidului aerian”, se arată în mesaj.



Amintim că marți, 26 aprilie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra regiunii Odesa și au avariat podul de peste estuarul Nistrului, ce leagă Zatoka de Belgorod-Dnistrovsk. Potrivit autorităților din Odesa, circulația pe acest traseu a fost închisă, iar mașinile au fost direcționate prin Palanca, ulterior fiind deschis pentru trecere inversă.

Președintele Administrației regionale de stat a regiunii Odesa, Maxim Marchenko, a sugerat că prin acest atac Rusia ar încerca să taie o parte din regiunea Odesa și să creeze tensiune pe fundalul exploziilor din regiunea separatistă transnistreană.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media