LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 55. Un nou schimb de prizonieri: 76 de ucraineni au fost eliberați. În Zaporojie, 69 de persoane, aflate în captivitate

19 aprilie 2022, 07:10 Ucraina 784
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Astăzi se împlinesc 55 de zile de rezistență a Ucrainei împotriva invaziei ruse, principalele atacuri continuă în Harkiv și Mariupol. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a anunțat în seara zilei de ieri, 18 aprilie, că a început ofensiva rusă împotriva estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi unde luptele sângeroase s-au intensificat.

Duminică și luni nu au fost deschise coridoare umanitare de evacuare din motive de securitate. Mai exact, trupele ruse nu încetează să blocheze și să bombardeze rutele umanitare.

De la începutul războiului, Poliția Națională a Ucrainei a înregistrat aproape 900 de procese penale privind dispariția persoanelor în teritoriile care au fost și sunt încă sub ocupație rusă; De asemenea, a înregistrat peste 1.500 de cazuri de reținere ilegală a civililor de către ocupanții și peste 2.500 de procese penale privind moartea cetățenilor ucraineni.

De asemenea, mii de civili au fost omorâți, inclusiv peste 200 de copii, și milioane de oameni au fost strămutați din cauza războiului. De partea ocupanților, pierderile se cifrează la peste 20.000 de soldați uciși.

UPDATE 21:55. 76 de ucraineni au fost eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat Kievul marţi, fără a dezvălui numărul ruşilor care au fost predaţi Moscovei.

„Am făcut un schimb care a vizat 60 de militari, între care zece ofiţeri. Şaisprezece civili s-au întors de asemenea la noi”, a anunţat pe Telegram viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereşciuk.

Potrivit ei, este vorba despre al cincilea schimb de prizonieri de la începutul invaziei ruse din Ucraina, pe 24 februarie.


UPDATE 21:39. Armata rusă răpește locuitorii din regiunea Zaporojie. Astfel, în seara zilei de 18 aprilie, în regiune au fost înregistrate 155 de fapte de răpire de civili de către forțele de ocupație. În prezent, 86 de ostatici au fost deja eliberați, iar alți 69 rămân în captivitate. Din numărul total de răpiți - 34 de reprezentanți ai autorităților locale (24 eliberați), - 14 antreprenori (6 eliberați), - 12 șefi de întreprinderi, instituții, organizații (5 eliberați), - 3 avocați (eliberat 2), - 2 jurnalişti - eliberaţi.


UPDATE 21:33. Parlamentul Lituaniei a votat, marți, 19 aprilie, interzicerea literei „Z” atunci când este folosită drept simbol de susținere al invaziei rusești din Ucraina și panglica Sfântului Gheorghe, un simbol militar rus, precum și alte simboluri care exprimă susținere pentru invazia rusă în Ucraina, scrie REUTERS.


UPDATE 21:00. În urma bombardamentelor din regiunea Donețk efectuate astăzi, 19 aprilie, de forțele ruse, alte trei persoane au fost ucise: în Kramatorsk, Avdiivka și Blahodatne, potrivit UNIAN.

De asemenea, cinci persoane au fost rănite, inclusiv un copil.


UPDATE 19:02. Luptele continuă în direcția Oleksandrivka și Slobojanske, potrivit informațiilor operaționale de la ora 18:00 oferite de Ministerul Apărării al Ucrainei. Potrivit autorităților ucrainene, se încearcă blocarea orașului Harkiv.


UPDATE 16:58. În urma acțiunilor armatei ruse în regiunea Kiev, peste o mie de civili au fost uciși, a declarat Andrei Nebito, șeful poliției din regiune, transmite BBC. Potrivit acestuia, peste 420 de persoane au fost găsite ucise în Bucha.

El a subliniat că numărul victimelor este în creștere datorită faptului că oamenii se reîntorc acasă și găsesc „în case, în beciuri sau în fântânile persoane decedate”.


UPDATE 16:45. ​Kârgâzstanul s-a opus creării pe teritoriul său a unui laborator biologic rusesc BSL3 (al treilea nivel de biosecuritate), relatează Intefax, una dintre agențiile de presă ale statului rus.

„În cadrul celei de-a 23-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale kârgâz-ruse pentru cooperare comercială, economică, științifică, tehnică și umanitară, care a avut loc la 14 aprilie la Moscova, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la crearea unui laborator biologic BSL3 în Kârgâzstan”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului Sănătății al țării din Asia Centrală.


UPDATE 16:38. Țările de Jos vor trimite „armament greu” în Ucraina, „inclusiv vehicule blindate”, a declarat marți premierul Mark Rutte. Într-un tweet, Rutte a spus că el și ministrul olandez al apărării Kajsa Ollongren și-au exprimat sprijinul pentru președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy în urma unei conversații telefonice.

„Împreună cu aliații, intenționăm livrarea de echipamente suplimentare mai grele”, a spus Rutte.

La rândul său, după apelul telefonic, Zelenskiy a postat pe Twitter, declarând că l-a informat pe Rutte „despre agravarea situației din Donbas” și că a fost „recunoscător” pentru sprijin.

„Când pacea va fi restabilită, vom construi împreună relații Ucraina-Țările de Jos de o nouă calitate în UE!” spuse Zelenskiy.


UPDATE 16:27. În comuna Polohî situația a escaladat și urmează o ofensivă în masă din partea trupelor ruse, susține șeful administrației militare a regiunii Zaporojie, Alexandr Staruh, transmite UNIAN.

„Situația a escaladat pe linia de contact în regiunea Zaporojie de lângă Polohî. Forțele Armate ale Ucrainei țin linia de contact, dar ofensiva este masivă”, a spus Staruh.

Acesta a remarcat că fluxul de persoane strămutate temporar din regiunile Berdeansk și Melitopol a crescut acum. În plus, potrivit acestuia, există mari probleme cu medicamentele, alimentele și numerarul în teritoriile ocupate. În regiune, 69 de localități au rămas fără energie electrică și apă.


UPDATE 16:00. După circa două săptămâni de tăcere, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia „execută consecvent planul de eliberare” a autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Luhansk, din estul Ucrainei. Declarația a fost făcută la ședința Consiliului de administrație al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Potrivit lui Șoigu, Statele Unite și alte țări occidentale fac tot posibilul pentru a „prelungi” cursul războiului cât mai mult posibil.

„(...) Militarii implicați în operațiune dau dovadă de eroism și curaj. Volumele tot mai mari de livrări de arme străine demonstrează clar intențiile lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean. Pentru realizarea planului de eliberare, Ministerul Apărării al Federației Ruse este intenționat să susțină în continuare forțele armate și flotei pentru a-i asigura cu tehnică militară”, a spus ministrul Șoigu în debutul ședinței.


UPDATE 15:34. Ministerul britanic al Apărării a publicat o hartă a ofensivei ruse de astăzi în estul Ucrainei:UPDATE 15:27. Ucraina a organizat al cincilea schimb de prizonieri de război, a declarat viceprim-ministra Irina Vereșciuk.

„Astăzi am făcut schimb de 60 de militari, dintre care 10 ofițeri. 16 civili se întorc și ei acasă. Acesta a fost al cincilea schimb de prizonieri. În total 76 de persoane au fost eliberate din captivitate”, a spus Vereșciuk.


UPDATE 15:17. Mihail Podolyak, consilier prezidențial, a declarat că nu se cunoaște despre o dată concretă privind desfășurarea unei noi runde de negocieri de pace dintre Ucraina și Rusia, cu prezența fizică a celor două părți.

„Este greu de spus când vor fi posibile următoarele discuții directe de pace”, a spus Mihail Podolyak, membru al grupului de negocieri al Ucrainei, transmite BBC.

Potrivit acestuia, negocierile sunt în blocaj, întrucât Rusia „are o miză foarte mare” pe a doua fază a războiului - regruparea forțelor în Donbas. Podolyak a mai spus că evenimentele de la Mariupol „au complicat și mai mult procesul de negocieri cu Rusia”.


UPDATE 14:50. Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia a Rusiei și un aliat al lui Vladimir Putin, a declarat că forțele ruse vor prelua în cel mai scurt timp controlul în totalitate asupra fabricii metalurgice Azovstal din orașul-port ucrainean Mariupol.

„Astăzi, cu ajutorul Celui Atotputernic, vom prelua complet controlul asupra Azovstal. Astăzi, mâine - nu a mai rămas mult. Ulterior vom continua lupta în Kiev, Harkiv, oriunde vor fi noi vom păși pe urmele lor”, a declarat Kadîrov într-un mesaj audio publicat pe Telegram.

Rusia a cerut anterior forțelor ucrainene tabărate în uzina Azovstal să depună armele până la prânz, ora Moscovei, termen care a trecut în urmă cu două ore.


UPDATE 13:55. Procuratura regională Luhansk oferă susținere procedurală Procuraturii Generale a Ucrainei în 11 cauze penale privind faptele de încălcare a legilor și obiceiurilor războiului (Partea 1, Partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei). Potrivit anchetei, în perioada 15 - 17 aprilie 2022, militari ai Federației Ruse și membri ai unor grupuri armate ilegale controlate de Rusia au efectuat bombardamente masive asupra orașelor pașnice din Severodonețk, Kreminna, Lîsîceansk, Popasna, Zolote, precum și asupra satelor Komîșuvaha și Orikhovo. Patru civili au fost uciși și alți patru au fost răniți.

Infrastructura civilă a fost grav avariată. În Lîsîceansk, trupele de ocupație au tras asupra unei rafinării de petrol, în urma căreia s-a produs un incendiu de 5.000 de metri pătrați. În plus, clădirea Departamentului de Poliție de Patrulare a fost parțial distrusă.

„Astfel de acțiuni reprezintă o amenințare directă la adresa vieții și sănătății populației civile, contrar normelor dreptului internațional umanitar și anume art. 51, 52 din Protocolul adițional la Convenția de la Geneva din 12 august 1949, care interzice în mod expres atacurile asupra civililor și asupra bunurilor civile.

Urmărirea preliminară în procesul penal este condusă de anchetatorii Departamentului de poliție raional Severodonețk al Direcției principale a Poliției Naționale din regiunea Luhansk”, precizează Procuratura Generală a Ucrainei.


UPDATE 13:41. Prim-ministrul Spaniei Pedro Sánchez va călători la Kiev în următoarele zile pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, a declarat marți pentru CNN un înalt oficial al guvernului spaniol. Oficialul a spus că nu poate oferi alte informații „din motive de securitate”.

Spania a anunțat luni că își va redeschide ambasada de la Kiev „în zilele următoare”. Ambasada a fost închisă, iar personalul a fost evacuat la Varșovia, Polonia, la scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Redeschiderea va fi „un nou semn al angajamentului guvernului și societății spaniole față de poporul ucrainean”, a declarat, luni, Sánchez pentru televiziunea spaniolă Antena 3.


UPDATE 13:38. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), într-o declarație a condamnat atacurile asupra lucrătorilor din domeniul sănătății și a proviziilor din Ucraina.

„ OMS condamnă fără echivoc creșterea continuă a atacurilor asupra asistenței medicale în Ucraina. Trebuie să se oprească. Până în prezent, OMS a verificat 147 de atacuri, inclusiv 73 de persoane ucise și 53 rănite. Războiul nu va fi o soluție. Încă o dată, fac apel la Rusia să pună capăt războiului”, se arată în mesajul postat pe Twitter.


UPDATE 13:25. Autoritățile elene au confiscat un tanc rusesc în largul coastei de sud a insulei grecești Evia, a confirmat marți pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Maritime și Politicii Insulare al țării.

Pegas, petrolierul care navighează sub pavilion rusesc cu 19 membri ai echipajului ruși la bord, a fost confiscat în apropiere de orașul Karystos pe 15 aprilie, ca parte a celor mai recente sancțiuni ale Uniunii Europene, a declarat purtătorul de cuvânt. Ei au adăugat că autoritățile au confiscat nava, dar nu și încărcătura petrolieră, iar ministerul nu a putut oferi mai multe detalii în acest moment.

Cel mai recent pachet de sancțiuni al UE anunțat la începutul acestei luni include închiderea porturilor UE pentru navele rusești. Au fost acordate scutiri navelor care transportau energie, alimente și alte ajutoare umanitare.


UPDATE 12:31. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov anunță că Armata rusă începe a doua fază a „operațiunii speciale din Ucraina”. Este vorba despre „eliberarea completă a regiunilor Donețk și Luhansk”, spune Lavrov. Aseară, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy a declarat că a început bătălia pentru Donbas.


UPDATE 12:18. Președintele Franței Emmanuel Macron susține că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin au fost oprite după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina, scrie Reuters.

„De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.


UPDATE 11:40. Un nou ultimatum pentru apărătorii ucraineni ai orașului Mariupol baricadați în uzina Azovstal care este puternic bombardată de mai multe zile. Trupele ruse le propun ca la ora 12.00, ora Moscovei să oprească focul, la 13.00 să stabilească o linie de contact, de la 13.30 să fie instaurat un armistițiu ca la ora 14.00 să iasă toți luptătorii fără arme, dar și civilii de pe teritoriul uzinei.

Ucraina nu a reacționat deocamdată la oferta trupelor ruse.


UPDATE 11:15. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat datele despre pierderile forțelor ruse de la începutul invaziei la data de 19 aprilie:

📍 oameni - aproximativ 20.800 (+200);

📍 tancuri- 802 (+12);

📍 vehicule blindate de luptă - 2.063 (+22);

📍 sisteme de artilerie - 386 (+5);

📍 lansatoare multiple de rachete - 132 (+2);

📍 echipamente de apărare aeriană - 67;

📍 avioane - 169 (+2);

📍 elicoptere - 150 (+3);

📍 vehicule - 1.495 (+8);

📍 corăbii/bărci - 8;

📍 cisterne - 76;

📍 drone - 158 (+3);

📍 echipament special - 27;

📍 Lansatoare OTRK / TRK - 4.UPDATE 10:50. Uniunea Europeană își reafirmă solidaritatea și sprijinul militar pentru Ucraina în contextul atacurilor Federației Ruse asupra civililor și infrastructurii civile, pe care le consideră „lipsite de sens”, nediferențiate și ilegale. O declarație în acest sens, a fost emisă de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.


UPDATE 10:38. Anchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre în Irpin, lângă Kiev, de când orașul a fost răcăpătat de la forțele ruse la sfârșitul lunii martie, a declarat luni un oficial de poliție, în timp ce muncitorii săpau morminte proaspete la periferia orașului, transmite The Guardian.


UPDATE 10:15. Trupele armate ale așa-zisei Republici Populare Donețk și ale Rusiei au pornit astăzi asediul asupra Uzinei Metalurgice Azovstal, ultimul bastion al trupelor ucrainene din Mariupol. Anunțul a fost făcut de așa-zisul purtător de cuvânt al trupelor separatiste din Donețk, Eduard Basurin. Este același personaj care cerea o intervenție a „trupelor chimice” asupra uzinei care este una dintre cele mai mari din Europa și care este foarte greu de luat cu asalt, fără pierderi.


UPDATE 10:12. Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că se pregătește un embargo asupra petrolului rusesc la nivelul Uniunii Europene, adăugând că președintele Franței, Emmanuel Macron, dorește o astfel de mișcare.

„Sper că în săptămânile următoare vom convinge partenerii noștri europeni să nu mai importe petrol rusesc”, a declarat Le Maire la postul de radio Europe 1, citat de The Guardian.


UPDATE 10:08. Pe parcursul zilei de 19 aprilie, a treia zi consecutiv, în Ucraina nu vor fi deschise coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele afectate de lupte. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru Reintegrare a Teritoriilor Ocupate ale Ucrainei, Irina Vereșciuk.


UPDATE 09:43. Trupele ruse au capturat orașul Kreminna din estul Ucrainei, în timp ce autoritățile locale au cerut locuitorilor din regiunile Donețk și Luhansk să evacueze. „În prezent, controlul asupra orașului Kreminna este pierdut, au loc lupte”, a declarat guvernatorul regional de la Luhansk, Serghei Gaidai, într-o declarație pe canalul său oficial Telegram, luni seară.

„Rușii au împușcat oameni care încercau să părăsească Kreminna”, a adăugat el, susținând că patru persoane au fost ucise în timp ce încercau să evacueze cu propriile lor vehicule luni dimineață.

„Rușii au deschis focul asupra unei mașini cu civili. Patru oameni au murit.Case, clădiri, un complex sportiv și alte facilități au fost, de asemenea, distruse ca urmare a bombardamentelor din oraș, precum și din orașele din apropiere, Rubijne și Lîsîceans. În Lîsîceansk, clădirea departamentului regional de poliție de patrulare a fost distrusă, în urma căreia șase polițiști au fost spitalizați”, a adăugat Gaidai.


UPDATE 09:38. Au apărut noi imagini video cu crucișătorul rusesc Moscova avariat. Potrivit imaginilor, cel mai probabil, acesta a fost lovit de rachete antinavă și apoi abandonat înainte ca nava să se scufunde în Marea Neagră, scrie The Guardian.

În imagini, despre care analiştii au declarat că ar fi autentice, se vede un nor de fum negru ridicându-se din crucișătorul „Moscova” în flăcări și serios avariat, despre care se spune că ar fi fost lovită de o rachetă ucraineană săptămâna trecută.


UPDATE 09:35. Peste 7.000 de presupuse crime de război comise de trupele ruse în Ucraina sunt investigate, a anunțat Procuratura Generală ucraineană. Un total de 7.280 de cazuri au fost raportate și s-a confirmat că 205 de copii au fost uciși, se arată în raportul prezentat de oficiali.


UPDATE 09:31. Niciun plan ca Biden să viziteze Ucraina.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a reiterat luni că nu există planuri ca președintele american Joe Biden să călătorească în Ucraina, în urma comentariilor lui Zelenskiy care l-au încurajat să facă acest lucru.

Președintele SUA a sugerat săptămâna trecută că vrea să meargă, deși a spus că oficialii americani sunt încă „în discuții” dacă un oficial american la nivel înalt va vizita Ucraina.


UPDATE 09:24. Marea Britanie va trimite în curând lansatoare de rachete blindate în Ucraina, după ce Rusia și-a început ofensiva la scară largă pentru a prelua controlul estului țării, relatează PA Media, citat de The Guardian.

Ministerul Apărării a realizat o demonstrație la lansatorul de rachete de mare viteză Stormer (HVM) pentru ucraineni pe Câmpia Salisbury în urmă cu două săptămâni, potrivit The Sun, adăugând că vehiculele de 13 tone pot fi transportate la război cu avioane C-17. Stormer este fabricat de BAE Systems, are nevoie de doar trei persoane pentru a-l opera și folosește rachete Starstreak, care pot fi folosite pentru a doborî aeronavele care zboară la altitudine joasă.

Se întâmplă în momentul în care președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a spus că o „parte semnificativă a întregii armate ruse” a fost concentrată pe o ofensivă în est, în Donbas, unde separatiștii susținuți de Moscova au declarat două republici independente care au fost recunoscute de Rusia.

Zelenskiy a pledat ca puterile occidentale să-i ofere mai mult armament pentru a riposta. Boris Johnson a afirmat pe 7 aprilie că „se uită cu siguranță la ce asistență militară mai putem oferi” pe fondul rapoartelor că Regatul Unit ar putea trimite vehicule blindate.

La aceeași dată, secretarul de externe Liz Truss a declarat că Marea Britanie „își intensifică” furnizarea de arme, în timp ce s-a alăturat omologilor NATO de la Bruxelles pentru a asculta cererile Ucrainei pentru mai multe echipamente.


UPDATE 09:05. Ocupanții ruși țintesc în uzina „Azovstal” din Mariupol. Rușii folosesc tot tipul de artilerie, atât terestre, cât și navale, precum și bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de distrugere a buncărelor. În adăposturile subterane ale uzinei metalurgice sunt cel puțin 1.000 de civili, în special femei cu copii și vârstnici.


UPDATE 08:40. În noaptea de 18 spre 19 aprilie, invadatorii ruși au atacat regiunea Krivii Rog din Dnipropetrovsk, a declarat șeful administrației militare din regiune, Alexandr Vilkul.

„Noaptea, orcii au tras masiv din mai multe lansatoare de rachete și artilerie de tun în așezările din regiunea Krivii Rog: Zelenodolsk, Mareanske, Velîka Kostromka și altele (în apropierea graniței administrative dintre regiunile Dnepropetrovsk și Zaporojie”, a precizat el.


UPDATE 08:20. Locuitorii din teritoriile ocupate anunță că rușii au deschis focul în această noapte spre pozițiile ucrainene din Donețk și Herson.


UPDATE 07:27. Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, a declarat că Rusia a activat ultimele rezerve operaționale pentru lupta în estul țării, după ce președintele ucrainean a anunțat în seara zilei de luni că rușii pregătesc lupta decisivă pentru Donbas, scrie UNIAN.


UPDATE 07:04. Primarul Mariupolului, oraș ucrainean asediat, a spus că aproape 40.000 de civili au fost mutați forțat în Rusia sau în regiuni controlate de ruși în Ucraina.

„Din nefericire, trebuie să declar că de astăzi deportează forțat” locuitori, a spus Vadim Boicenko televiziunii ucrainene. „Am verificat prin registrul municipal că deja au deportat peste 40.000 de oameni”.


UPDATE 07:00. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy a anunțat că a început a doua fază a războiului: Rusia va lupta pentru Donbas.

Zelenskiy spune că armata ucraineană e pregătită și că va riposta.

„Ne vom apăra. Vom lupta. Nu vom da nimic din Ucraina și nu avem nevoie de altcineva. Sunt recunoscător tuturor luptătorilor noștri, tuturor orașelor noastre eroice din Donbass, Mariupol, precum și orașelor din regiunea Harkov care rezistă, care apără destinul întregii Ucraine și rezistă forțelor invadatorilor. Rubijne, Popasna, Zolote, Lisiceansk, Severodonetsk, Kramatorsk și toți cei care au fost cu Ucraina în toți acești ani și pentru totdeauna”, a declarat Zelsnkiy acum puțin timp în urmă.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre atacul neprovocat și inuman al Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie și 18 aprilie.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media