MAEIE, la 100 de zile de agresiune rusă pe teritoriul ucrainean: „Reafirmăm suportul R. Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

3 iunie 2022, 20:28 Politică 64
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a reafirmat astăzi, 3 iunie, suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, la cele 100 de zile de agresiune rusă pe teritoriul ucrainean.

„Astăzi se împlinesc 100 de zile de la începutul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei care cauzează suferință, pierderi de vieți omenești și distrugeri. Țara noastră a condamnat războiul nejustificat și a chemat la pace din prima zi a agresiunii militare, adăpostind în casele moldovenilor zeci de mii de familii ucrainene. Poporul nostru este solidar cu poporul ucrainean prieten care suferă mult urmare a acestei tragedii. Reafirmăm cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicatul MAEIE.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a venit astăzi, 3 iunie, cu un mesaj pe pagina sa de Telegram, cu ocazia împlinirii a 100 de zile de război pe teritoriul său, subliniind că în această perioadă „Rusia nu a reușit să atingă măcar un singur obiectiv strategic, dar a încercat să-și reverse neputința sa asupra civililor și a infrastructurii ucrainene.”

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media