DOC/ „Pentru mine, durerea Ucrainei este și durerea mea...”: Alla Dolință renunță la mandatul de deputată și se retrage din PSRM

13 iulie 2022, 09:24 Politică 4481
Ala Dolința, deputată BCS.  Sursa: Replica Media

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, demisionează din funcție și anunță că se retrage din Blocul Socialiștilor (PSRM), deoarece nu este de acord și nu susține metodele și retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg” în legătură cu războiul din Ucraina.

„Mai mult de 4,5 luni într-un stat vecin, Ucraina, care este în esență casa mea,deoarece părinții mei s-au născut acolo, este un război. (...) Pentru mine, durerea Ucrainei este și durerea mea...”, se arată în cererea de demisie depusă de deputată către președintele Parlamentului.

Alla Dolință este o femeie de afaceri și politiciană din Republica Moldova, care din decembrie 2014 este deputată în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Face parte din Comisia juridică, numiri și imunități.

Conform declarației de avere și interese personale depuse de Alla Dolință pentru anul 2021, familia acesteia deține următoarele bunuri imobile și mobile: două apartamente, dintre care unul dobândit prin moștenire, șapte terenuri agricole cu suprafața totală de 3,12 ha în satele Cojușna și Roșcani din raionul Strășeni și două automobile marca Porsche Cayenne și Toyota FJ Cruiser, fabricate în 2011 și 2006.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media