Președinta Sandu, după decizia Comisiei Europene: „Această opinie consolidează aspirațiile noastre europene, ne încurajează și ne întărește convingerea că suntem pe calea cea dreaptă”

17 iunie 2022, 13:49 Politică 642
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta țării, Maia Sandu, a salutat opinia Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Recomandarea se bazează pe înțelegerea că țara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiției, combaterea corupției, administrația publică și drepturile omului. Sunt exact domeniile în care ne-am asumat să facem schimbări în fața cetățenilor și ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele înregistrate în aceste domenii până la sfârșitul anului 2022. (...)

Mizăm pe faptul că, la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene și vor acorda țării noastre statutul de țară candidată”, a declarat șefa statului.


Amintim că, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării statutului de candidat la Uniunea Europeană atât a Republicii Moldova, cât și Ucrainei. O recomandare în acest sens pentru guvernele celor 27 de state membre ale UE a fost aprobată vineri, 17 iunie, în cadrul unei reuniuni prezidate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media