Dosar de escrocherie și spălare de bani/ Zece persoane arestate preventiv în Penitenciarul nr. 13, zece – în arest la domiciliu și două – sub control judiciar

28 mai 2022, 14:41 Justiție 239
Probe relevante pentru cauză, CNA.  Sursa: cna.md

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a examinat astăzi, 28 mai, demersurile procurorilor anticorupţie în vederea arestării preventive a 22 de persoane, din cele 24, reținute în dosarul escrocheriei și spălării de bani, care a vizat fraude de proporții și tranzacții suspecte pe piața financiară.

Astfel, zece figuranți în dosar au primit 30 de zile de arest preventiv în Penitenciarul 13, doi figuranți se vor afla sub control judiciar pentru 60 de zile, iar alți zece figuranți au arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că la 25 mai, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au reținut 24 de persoane dintr-o rețea de escroci, care ar fi deposedat de bani sute de cetățeni ai Republicii Moldova, ai Federației Ruse și ai Kazahstanului, prin intermediul unei companii de consultanță în domeniul tranzacțiilor la bursă. Potrivit CNA, pe parcursul ultimilor doi ani, această companie, înregistrată în Cipru, dar cu o reprezentanță la Chișinău, ar fi încasat de la clienții săi, prin fraudă, peste 1,5 milioane de euro.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media