Fostul director SIS, Alexandr Esaulenco, a fost numit în funcția de ambasador cu misiuni speciale la Ministerul de Externe

29 august 2022, 11:47 Politică 341
Alexandr Esaulenco, director SIS.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, a fost angajat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) în funcția de ambasador cu misiuni speciale. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Esaulenco și-a dat demisia din funcția de șef al SIS la 30 mai 2022, la aproape doi ani de când a fost numit în această funcție (25 iunie 2019).

La 16 martie 2020, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.1511 i-a fost conferit gradul special de general-maior al Serviciului de Informaţii.

În perioada 1999 – 2019 a deţinut diverse funcţii în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, inclusiv și funcția de director adjunct al instituției, începînd cu luna noiembrie 2018.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media