Codul Portocaliu de COVID-19 se menține în Chișinău. Săptămâna aceasta s-au înregistrat cu 1,8 cazuri de infecție mai multe decât în săptămâna precedentă

19 iulie 2022, 11:57 Sănătate 282
COVID-19, Imagine Simbol.  Sursa: Replica Media

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne sub Cod Portocaliu de infecție cu COVID-19, după ce în săptămâna 11-17 iulie s-au înregistrat aproximativ 900 de cazuri noi de infecție cu noul tip de coronavirus, anunță șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

„Este un nou val de acest val în R. Moldova. Tulpina nouă de Omicron este mai contagioasă decât cealaltă variantă. 896 de cazuri noi de COVID s-au înregistrat în această săptămână, cu 1,8% mai mult decât săptămâna precedentă. Avem Cod Portocaliu în municipiul Chișinău. Portul obligatoriu de măști în toate instituțiile medicale este în vigoare, purtarea măștii în spații închise, inclusiv în transportul public este recomandată. Majoritatea cetățenilor care sunt spitalizați nu au fost vaccinați. Omicronul afectează foarte mult copiii, sunt supuși unui risc mai mare. Avem locuri suficiente în spitale, la moment. Avem internări puține la adulți, majoritatea nu dezvoltă forme grave, iar persoanele care sunt în zone de risc sunt internate pentru tratament. Infecția COVID-19 devine cotidiană. La ziua de astăzi, subiectul se pune COVID-ul în atenția personală, individuală, aceleași reguli de comportament, dezinfectare, purtarea măștilor, etc.”, a declarat Boris Gîlca.

Amintim că șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, a declarat, la 13 iulie, că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) nu va institui stare de urgență în sănătate publică atâta timp cât Comisia Națională Estraordinară de Sănătate Publică (CNESP) nu se va întruni și va lua o decizie în acest sens.

La 12 iulie, municipiul Chișinău a intrat în Cod Portocaliu de alertă epidemiologică, iar raioanele Ialoveni și Anenii Noi au intrat în Cod Galben, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă cu privire la evoluția numărului de infectări cu virusul COVID-19.

Gradul de alertă a fost ridicat după ce în ultimele șapte zile numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut brusc cu 82% față de săptămâna precedentă. La fel a crescut considerabil și numărul de decese.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media